Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Muğla’nın Dalaman ilçesinde, Uluslararası katılımlı R4 Rafting Türkiye Şampiyonası 1. Ayak Yarışları, yapılan açılış seremonisi ile başladı.

        Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonu (GOSBF) tarafından, Dalaman Çayı’nda düzenlenen şampiyonaya 51 takım ve 250 sporcu katıldı.

        Muğla Valisi Esengül Civelek, açılış seremonisinde yaptığı konuşmada; “Tarihi ve kültürel değerleri, eşsiz doğal güzellikleri ile turizmde marka kent Muğla’nın turizminin 4 mevsime yayılması ve çeşitlendirilmesi için tüm taraflar işbirliği içinde çalışıyoruz. Muğla’mızda spor turizminin gelişmesine büyük önem veriyoruz. Yılın 12 ayı rafting yapılabilen Dalaman Çayı hem amatör hem de profesyonel sporculara hitap ediyor.” ifadelerini kullandı.

        CHP Muğla Milletvekili Av. Akın Üstündağ, Dalaman’ın rafting sporu açısından büyük organizasyonlara ev sahipliği yapmasının ve Uluslararası katılımcıların sporun yanı sıra Türk kültürünü tanıma fırsatı bulmasının sevindirici olduğunu söyledi.

        Uluslararası katılımlı Türkiye şampiyonasını ilçede gerçekleştirmekten mutluluk duyduklarını ifade eden Dalaman Belediye Başkanı Muhammet Şaşmaz; “Uluslararası Havalimanı’na da sahip Dalaman’da, misafirlerimiz çok rahat bir şekilde parkura ulaşarak rafting sporunu yapabilirler. Rafting sporu açısından önemli bir parkura sahibiz. Geçen senede Türkiye Şampiyonası 3. Ayağını gerçekleştirmiştik. Organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

        Dünya Rafting Federasyonu (WRF) Başkanı Danilo Barmaz ise genç sporcuları şampiyonada görmekten mutluluk duyduğunu dile getirerek, “Rafting iyi bir öğretmendir. Size takım olmayı, doğru yöne kürek çekmeyi ve kendinize saygı duymayı öğretir.” dedi.

        GOSBF Rafting Asbaşkanı ve WRF 2’nci Başkanı Fikret Yardımcı da, Dalaman’ın önemli bir rafting merkezi haline gelmeye başladığını vurgulayarak, gelecek sene Rafting Dünya Şampiyonası’nı Dalaman’da yapmayı istediklerini belirtti.

        Türkiye, Bulgaristan, Bosna Hersek, İtalya, İran, Kazakistan, Moğolistan, Rusya, Sırbistan ve Ukrayna’dan sporcuların mücadele edeceği şampiyona 9 Nisan’da sona erecek.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muğla haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muğla Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Muğla İlçeleri
        Tüm Muğla Haberleri
         Muğla

        Muğla

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa