Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Nüfusunun yüzde 80’inin tarım ve hayvancılıktan geçimini sağladığı Aksaray’da üreticiler son aylarda yem fiyatlarına gelen zamlardan yakınıyor.

        Konuyla ilgili bilgiler veren Aksaray Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Bekir Kayan, yem fiyatlarının son günlerde afaki bir şekilde artış göstererek tırmandığını söyledi. Yemin, tarım ve hayvancılığın en önemli girdilerinden birisi olduğuna dikkat çeken Başkan Kayan, "Özellikle son 2 ay içerisinde yem fiyatları yüzde 20’ye yakın arttı. Bu durum üreticilerin belini büktü. Üretilen ürünlerin pazarlamasında herhangi bir zam yaşanmazken, her geçen gün yem ve diğer girdilere gelen zamlar üreticileri üzüyor. Böyle giderse üreticiler hayvan satışlarına başlayacak, bu da hayvancılığın gelişmesinde ciddi sıkıntı olacak" diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Aksaray haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Aksaray Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Aksaray İlçeleri
        Tüm Aksaray Haberleri
         Aksaray

        Aksaray

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa