Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Balıkesir'in Bandırma ilçesinden 25 ülkeye 2017 yılında 1 milyon 237 bin fidan ihraç edildiği belirtildi.

        Balıkesir'in Bandırma ilçesine bağlı Sahil Yenice Mahallesi'ne kurulması planlanan Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Tanıtım Toplantısı yapıldı. Toplantıda Bandırma’da 105 üretici tarafından 2016 yılında 5 milyon 642 bin adet olan ceviz fidanı üretimi yapıldığı vurgulanırken, 2017 yılında 977 dekar alanda 9 milyon 161 bin adet sertifikasız standart, 694 bin adet sertifikalı olmak üzere toplam 9 milyon 855 bin rakamına yükseldiği ifade edildi.

        Bandırma'da düzenlenen Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi tanıtım toplantısında, Tarıma Dayalı Organize Sanayi Bölgelerinin kuruldukları çevreye ve ülkeye olan katkıları, kurulum aşamasında ve sonrasındaki devlet teşvikleri, çiftçiye olan faydaları, pazarlama ve ihracat konusundaki avantajları anlatılarak bölgede Fidancılık Organize Sanayi Bölgesi kurulması konusunda çiftçilerle karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu.

        Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (TDİOSB) Projesinin amacının, Balıkesir'in mevcut tarım olanaklarından yararlanarak, ilin tarım ürünlerindeki kalitesini, katma değerini ve çeşitliliğini artırmak ve ihracata dönüştürmek olduğunu söyledi.

        Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının gerek bakanlık olarak, gerekse kırsal kalkınmayı destekleme birimi üzerinden hibe ve desteklerinin devam edeceğini ifade eden Vali Yazıcı, "Bu projenin bereketli topraklarımızdan en üst seviyede verim alınmasını sağlayacağına inanıyorum. Balıkesir Valiliği olarak projenin en kısa sürede hayata geçmesi için her alanda destek vermeye hazırız. Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Balıkesir'in tarımsal kalkınması konusunda çığır açacak ve istihdam konusunda çok büyük katkı sağlayacaktır. Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nin aktif hale gelmesiyle, tarımsal üretim yapan işletmelerin belli bir disiplin içerisinde bir araya toplanması, tek elden sevk ve idare edilmesine imkan sağlayan bir sistem oluşturulması ve pazarlamanın kolaylaştırılması ile teknik hizmetlerin zamanında ulaştırılması sağlanacaktır. Ülkemiz için bütün boyutları ile bu kadar önemli bir sektör olan tarım sektörü, gerek Balıkesir ili gerekse bölgemiz için öncelikli ve vazgeçilmez bir sektördür" şeklinde konuştu.

        Bilgilendirme toplantısında Vali Ersin Yazıcı'ya Bandırma Kaymakamı Günhan Yazar ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Zekeriya Erdurmuş eşlik etti.

        Bandırma'nın kırsal mahalleleri Sahil Yenice, Ömerköy, Erikli ve Dutliman'da üretilen ceviz fidanları, Arnavutluk, İtalya, Yunanistan, Bulgaristan, Gürcistan, Azerbaycan, Bosna Hersek, İngiltere, İran, İspanya, Kazakistan, Kırgızistan, Kosova, Litvanya, Lübnan, Macaristan, Makedonya, Moldova, Özbekistan, Portekiz, Romanya, Rusya, Sırbistan, Türkmenistan, Ukrayna ve Yunanistan'ın yer aldığı 25 ülkede alıcı buluyor. Bu ülkelere 2017 yılında 1 milyon 237 bin fidan ihraç edilirken Bandırma'daki üretimin yüzde 95'i Sahil Yenice mahallesindeki üreticiler tarafından gerçekleştirildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Balıkesir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Balıkesir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Balıkesir İlçeleri
        Tüm Balıkesir Haberleri
         Balıkesir

        Balıkesir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa