Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KOMEK İzmit İlçe Sergisi, Psikolog Zafer Akıncı’nın “Mutlu Olmanın Formülleri” konulu semineri ile açıldı.

        Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları, İzmit İlçe Sergisi’ni açtı. Mevlana Kültür Merkezi’nde açılan İzmit İlçe Sergisi’ ne Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya Özak, İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Yeşildal, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Raşit Fidan, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Hasan Yılmaz, AK Parti İzmit İlçe kadın kolları başkanı Betül Yazıcı, İzmit İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Akmenşen, İzmit Halk Eğitim Müdürü Salih Aydın, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

        Her ilçede farklı renkleri ön plana çıkaran KOMEK, İzmit İlçe Sergisinde bu kez “Kırmızı” renk ön plana çıkartıldı. Yüz yıllık motiflerin dile geldiği sergide, Türk Bayrağı motifleri ve kına gecesi konsepti, ziyaretçilerden tam not aldı. Sergide KOMEK Tiyatro Branşı Kursiyerlerinin hazırladığı “Çocuk yaşta evliliğe dur de” adlı oyun izleyenleri duygulandırdı. Açılışta bir konuşma yapan Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zekeriya Özak KOMEK’in birer sosyal terapi merkezi olduğunu dile getirdi.

        Seminerde torunu ile birlikte kurslara katılan kursiyer 63 yaşındaki Nezahat Özdemir, KOMEK'in hayatına etkisini anlattı. Torununun çocuk oyun odasında keyifli vakit geçirdiğini ifade eden Özdemir, kendisinin de bu sayede gözü arkada kalmadan kursa devam ettiğini belirtti. KOMEK’in sadece eğitim yeri değil aynı zamanda bir terapi merkezi olduğuna dikkat çeken İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan ise, “Türk aile yapısını geçmişten günümüze kadar yöneten ve idare eden her zaman Türk kadını olmuştur. Bizler buraların sizler için sadece eğitim yeri değil aynı zamanda bir psikoterapi merkezi olduğunu, kadınlarımızın beden ve ruh sağlığını olumlu yönde etkileyen yerler olduğunu biliyoruz. Ben başta Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımız İbrahim Karaosmanoğlu olmak üzere KOMEK’te emeği olan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

        KOMEK’te birçok kursiyerin sorunlarına çözüm bulduğundan bahseden Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya Özak, “KOMEK’ler sadece meslek ve sanat eğitimi yeri değil aynı zamanda birer sosyal terapi merkezleri. Buraya katılan kursiyerlerimizin sağlık problemlerinin yanı sıra aile ilişkileri bile düzeliyor. KOMEK sayesinde sosyal dayanışma artıyor adeta hayata bağlanıyoruz. Kocaeli’nin daha yaşanabilir bir yer haline gelmesinde KOMEK’lerin önemli katkısı var. Sizlerin talebi oldukça bizler KOMEK’lere destek verip daha da geliştireceğiz” diye konuştu.

        Konuşmaların ardından KOMEK’in, önemli sosyal sorumluluk projelerinden biri olan ve 2014 yılından beri yürütülen “KOMEK BOHÇASI”, kapsamında kursiyerler tarafından hazırlanan çeyiz eşyaları, çeyiz hazırlığında olan bir kursiyere hediye edildi. KOMEK İzmit İlçe sergisinde, ziyaretçileri bir de tiyatro branşı kursiyerlerinin hazırladığı sürpriz karşıladı. Çocuk gelinlere dikkat çeken kursiyerler sergiledikleri anlamlı oyunla izleyenlerden alkış aldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kocaeli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kocaeli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kocaeli İlçeleri
        Tüm Kocaeli Haberleri
         Kocaeli

        Kocaeli

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa