Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kocaeli Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde 1115 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek olan Doğu Marmara Tarım Fuarı’nın hazırlıkları tüm hızıyla devam ediyor.

        Kocaeli, öncülüğünü Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı, Kocaeli Sanayi Odası ve TÜYAP’ın destekleriyle gerçekleştirilen Doğu Marmara Tarım Fuarı’na hazırlanıyor. Fuarda yem bitkisi tohumu, yem katkı maddesi ve Kandıra Karpuzu tohumu gibi birçok ücretsiz destekleme ve yüzde 50 hibeli projeler gerçekleştirilecek. Fuar kapsamında 100’e yakın firma, 200 ayrı marka ile stant açacak. Kocaeli Uluslararası Fuar Merkezi’nde düzenlenecek fuar, bugüne kadar yapılanların aksine tarımla ilgili tüm sektörleri içerisinde barındıracak.

        Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde gerçekleştirilecek olan Tarım Fuarı, resmi açılış ve tohum dağıtım töreni ile 11 Nisan Çarşamba günü başlayacak. Kocaeli Uluslararası Fuar Merkezi’nde düzenlenecek olan fuarda, firmaların yanı sıra, çevre illerden tarım ve hayvancılık ile ilgili birlik, kooperatif ve dernekler de fuarda stant açacak. Ayrıca Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, çevre illerden gelen yöneticileri fuar kapsamında misafir edecek. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı’nın öncülük ettiği fuara, Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Dairesi ve Kaynak Geliştirme ve İştirakler Dairesi Başkanlıkları da destek veriyor.

        Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, ulaşım, eğitim, kültür, sosyal ve diğer alanlar da olduğu kadar Kocaeli çiftçisini de destekleyen projeler gerçekleştiriyor. Fuarda yem tohumu destek projesi kapsamında, bin 30 çiftçiye çoğunluğu dane, silajlık mısır, inokulant ve süt otu desteği verilecek. Hayvancılıkta döl tutmayı, et ve süt verimini arttıran ve hastalıklardan korunmayı sağlayan yem katkı maddesi ilk defa çiftçilerin kullanımına sunulacak. Yem katkı maddesi büyükbaş ve küçükbaş premiksi olarak formüle edilip, yaklaşık 100 çiftçiye arge kapsamında yüzde 50 hibeli destekleme yapılacak.

        Tat aroması ve su oranıyla ünlü Kandıra Karpuzu Büyükşehir Belediyesi’nin desteklediği ürünler arasında yer alıyor. Fuarda, Kandıra Karpuzu yetiştirmeyi arttırmaya yönelik projeyle 100 üreticiye yüzde 50 hibeyle yüksek verimli karpuz tohumu desteklemesi yapılacak. Karpuz tohumu desteğiyle üretimin arttırılması hedefleniyor.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kocaeli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kocaeli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kocaeli İlçeleri
        Tüm Kocaeli Haberleri
         Kocaeli

        Kocaeli

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa