Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Adana'nın Kozan ilçesinde bir evin bahçesinde kaçak kazı yaptığı iddia edilen 16 kişi jandarma ekiplerince gözaltına alındı.

        Edinilen bilgiye göre, ilçeye bağlı Hamam Köyü Mahallesi'nde Serkan ve Yasemin Biçer’e ait evin bahçesinde tuvalet çukuru kazarken Roma dönemine ait tarihi eserler bulunmuştu. Bulunan tarihi eserler müze müdürlüğü tarafından kapatılarak gözetim altına alınmıştı.

        Adana İl Jandarma İstihbarat ve Kozan İlçe Jandarma Komutanlığının istihbarat çalışması sonucu kaçak kazı yapan 4 kişi suçüstü yakalandı.

        Jandarma ekipleri yaptığı araştırmalarda aralarında bir mahalle muhtarının da olduğu toplam 16 kişiyi gözaltına aldı. İlçe Jandarma Komutanlığında ifadeleri alınan 16 kişiden 8 kişi jandarmadaki ifadelerinin ardından serbest bırakılırken H.A., O.K., H.Ö., S.B., T.T., B.B., B.Ç. ve ilçeye bağlı bir mahalle muhtarı G.Y. jandarma tarafından adliyeye sevk edildi.

        Geçtiğimiz mart ayında ilçeye bağlı Hamamköy Mahallesi’nde evinin bahçesinde tuvalet çukuru kazan Yasemin Biçer ve eşi Serkan Biçer tarafından Roma Dönemine ait mozaik bulunmuş, bulunan mozaik müze müdürlüğüne haber verilerek üzeri kapatılmıştı.

        Arazi sahibi Yasemin Biçer adliye önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, H.A., O.K. H.Ö, İ.T., B.B. ve D.Ç. bize müze müdürlüğünden görevli olarak geldiklerini ifade ettiler. Ellerinde de müze müdürlüğüne ait belgeler vardı. Arazimizde kazı yapmaya başladılar. Daha sonra jandarmalar gelerek kazı yapan ve müze müdürlüğünden geldiklerini söyleyen şahısları yakaladı.

        Zanlılar adliyeye çıkarılırken tarihi eser bulunan arazinin sahibi Yasemin Biçer ise basın mensuplarına açıklamada bulunarak, kendisinin ve eşinin gözaltına alınan kişiler tarafından kandırıldığını aralarından bazılarının sahte kimlik ve belgelerle müze müdürlüğünden geldiklerini ifade ettikleri ve evlerinin arazilerinde kazı yapmalarına bu yüzden izin verdiklerini ifade etti. Biçer olayla ilgili olarak eşinin suçunun olmadığını da kaydetti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adana haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adana Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Adana İlçeleri
        Tüm Adana Haberleri
         Adana

        Adana

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa