Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Orhangazi ilçesine yapılacak yatırımlar hakkında muhtarlara bilgi verdi.

        Orhangazili muhtarlarla kahvaltılı toplantıda buluşan Başkan Alinur Aktaş, hızla gelişen bir bölge olan Orhangazi’nin Büyükşehir’in desteğiyle bundan böyle daha fazla hizmet alacağını söyledi. Belirlenen hedef doğrultusunda ekibiyle birlikte aralıksız çalıştıklarını kaydeden Başkan Aktaş, Bursa’da çıtayı bir bütün olarak daha yukarılara taşımayı planladıklarını ifade etti.

        Aktaş, göreve geldikten kısa süre sonra 17 ilçeyi seri şekilde taradıklarını, muhtarlar ve belediye başkanlarıyla bir araya geldiklerini söyledi. İlçeleri tek tek gezerek halkı dinlediklerini anlatan Başkan Aktaş, netice odaklı çalışmayı ‘hayat felsefesi’ olarak gördüklerini, Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevi tebliğ edildiği günden bu yana ekibiyle birlikte gece gündüz koşturduğunu belirtti. İnsanın bulunduğu yerde sıkıntıların olabileceğini, fakat bunu mazeret olarak görmediklerini dile getiren Başkan Alinur Aktaş, Bursa'da güzel işler yapıldığını, çıtayı daha yukarılara çıkarmak istediklerini söyledi. Büyükşehir Belediyesi'nden tüm kesimlerin yüksek beklentileri olduğunu vurgulayan Başkan Aktaş, "Bursa'nın menfaati için herkesle her konuyu konuşup istişare edebiliriz. İletişimi sağlıklı şekilde götürenler, bu işte başarılı olur. Ekibimizle birlikte bizler de samimi şekilde çalışıyoruz. İki hususa önem veriyorum. Birincisi, verilen vaadin mutlaka yerine getirilmesidir. Vatandaştan gelen talebi takibe almalı ve süreç hakkında kesin bilgiler vermeliyiz. İkincisi, önceliklere ağırlık verilmesidir. Bizler 2018'i 'yol yılı' ilan ettik. Asli ihtiyaçları öncelikli kabul ediyoruz. Ulaşım konusunda ciddi çalışmalar yapıyoruz" dedi.

        Orhangazi ilçesinin avantajları olan bir bölge olduğunu dile getiren Başkan Aktaş, "Orhangazi hızla gelişiyor. Bursa, Yalova ve İstanbul’a yakınlığı, kültür ve turizm konusunda sahip olduğu değerler bir avantajdır. Burada daha güzel işler yapılacağına inanıyorum. Bu doğrultuda çalışıyoruz. Her şey hayal kurmakla başlar. Hayal kurmak gerekir. Elimizdeki imkanlar nispetinde hayallerimizi gerçekleştirmek istiyoruz" diye konuştu.

        Orhangazi Belediye Başkanı Neşet Çağlayan ise, 2014 yılı itibariyle Büyükşehir sınırlarına girdiklerini, intibak sürecini sıkıntısız geçirmek için çalıştıklarını anlattı. Başkan Aktaş’ın çözüm odaklı çalışma üslubunun ellerini rahatlattığını söyleyen Çağlayan, "Orhangazi, birçok önemli sıkıntısını çözmüş bir ilçedir. Kısa zamanda yılların birikmiş sıkıntılarını birden ortadan kaldırmak zordur. Sınırların genişlemesi ve bütçe darlığından, bazı meseleleri ilerleyen zamanda çözüme kavuşturmak için planlamalar yapıldı. Birçok problem, Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyemizin yatırım programıyla çözülecektir" şeklinde konuştu.

        (MŞ)

        AK Parti İl Başkan Yardımcısı Bülent Temelli ise Büyükşehir Yasası’nın ilçelere getirdiği avantajlardan bahsederek, ‘Bütünşehir’ anlayışla en ücra köşelere bile hizmetin sağlıklı ve hızlı şekilde ulaştırılacağını vurguladı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bursa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bursa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Bursa İlçeleri
        Tüm Bursa Haberleri
         Bursa

        Bursa

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa