Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Mersin Esnaf ve Sanatkarları Odaları (ESOB) Birliği Başkanı Talat Dinçer, polisin halkın can, mal ve iffetinin korunmasının yanı sıra yasaların uygulanmasında da önemli görev üstlendiğini ifade ederek, "Türk polisi, halkımızın can ve mal güvenliğini, toplumumuzda huzur ve güven ortamını sağlamak, suç işlenmesini önlemek ve işleyenleri adalete teslim etmek için gece gündüz demeden fedakarca görevlerini yerine getirmektedir" dedi.

        Başkan Dinçer, Türk Polis Teşkilatı'nın 173. kuruluş yıldönümü yayınladığı mesajla kutladı. Mesajında Dinçer, polisin, zor ve onurlu bir görevi büyük bir özveri ve insan sevgisiyle yerine belirtti. Polisin huzur ve güvenin teminatı olduğunu kaydeden Dinçer, "Dirlik ve düzeni sağlamada üzerine düşen görevi her türlü koşulda başarıyla yerine getirmektedir. Türk polis teşkilatı devletin ve milletin bölünmez bütünlüğünü ve al bayrağın yüceliğini yüreğinde hisseden bir teşkilattır. Polis teşkilatımız huzur ve güvenliği sağlamak uğrunda canlarını tehlikeye atarak bu kutsal görevi 173 yıldır başarıyla yerine getirmektedir. Yine bu kutsal görev yerine getirilirken, insan hak ve özgürlüklerine gösterilen saygı, polisimize olan güveni arttırmada önemli rol oynamaktadır” diye konuştu.

        Mersin ve Türkiye'nin huzuru ve güvenliği için canını ortaya koyan Türk polisinin görevini demokratik, laik, hukuk devletinin ilkeleri ışığında yerine getirdiğini kaydeden Dinçer “Türk polisi, halkımızın can ve mal güvenliğini, toplumumuzda huzur ve güven ortamını sağlamak, suç işlenmesini önlemek ve işleyenleri adalete teslim etmek için gece gündüz demeden fedakarca görevlerini yerine getirmektedir. Bugün sokaklarda rahat, güvenli ve huzurlu bir şekilde dolaşabiliyorsak, bunu olağanüstü gayret gösteren Türk Polis Teşkilatımıza borçluyuz. Devletin bölünmez bütünlüğünü hedef alan tehdit ve tehlikelere karşı mücadele etmeyi kendisine vazife bilen, gücünü milletimizden ve kanunlardan alan polislerimiz gerektiğinde bu uğurda canını hiçe saymıştır” ifadelerini kullandı.

        Polisin, halkın can, mal ve iffetinin korunmasının yanı sıra yasaların uygulanmasında da önemli görev üstlendiğini kaydeden Dinçer “Türk Polis Teşkilatı şerefli mazisinden bu güne kadar ülkemizin birliğine ve beraberliğine gösterdiği önemi göz ardı etmemiz asla mümkün değildir. İlimizde yer yer artış gösteren asayiş olayları özellikle polisimizin özverili çalışması ve teknolojinin kullanılarak en aza indirilmiş, yine önleyici hizmetlerle birlikte hırsızlık, kapkaç gibi asayişe yönelik olaylarda gözle görülür azalmalar yaşanmış, var olan huzurun tesisi yeniden sağlanmıştır. Tüm emniyet mensuplarımızın Polis Haftasını kutluyor, bu ulvi görevi yerine getirirken canlarını veren aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, gazilerimize ve ailelerine uzun ömürler diliyorum" şeklinde konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mersin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mersin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Mersin İlçeleri
        Tüm Mersin Haberleri
         Mersin

        Mersin

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa