Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        – Düzce’de tarımda kadın girişimciliğinin güçlendirilmesi programı kapsamında kadın çiftçilere uygulamalı girişimcilik eğitimleri veriliyor.

        Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığınca 'Tarımda Kadın Girişimciliğinin Güçlendirilmesi Programı' kapsamında Düzce’de başlatılan Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri gerçekleştirildi.

        Programda konuşan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Harun Kabaoğlu üretici ve girişimci kadınlarımızı bilgilendirmek, uygulanabilecek projelerinin hayata geçirilmesinde etkinliklerini artırarak tarımda kadın girişimciliğini en üst seviyeye çıkarmak amacıyla bu yıl 32 saat süreli uygulamalı girişimcilik eğitimleri verileceğini söyledi.

        Kabaoğlu ayrıca bakanlık tarafından yürütülen “Genç Çiftçi” proje başvurularının alınmaya başladığını ve girişimci kadınların bu projelere de başvurabileceğini bildirdi.

        75 kadın çiftçi katıldı

        Kırsal alanda yaşayan ve tarımın içinde yer alan 1840 yaş arası 75 kadın çiftçinin katıldığı uygulamalı girişimcilik eğitimleri 5 Nisanda son bulacak. Eğitim alan kadın çiftçilere yönelik, Düzce’de kadın girişimciliğinin başarılı şekilde yürütüldüğü bir işletmeye teknik inceleme gezisi düzenlenecek. Eğitim sonunda kadın çiftçiler tarafından tahıllar, yemeklik dane baklagiller, seracılık, yem bitkileri, tıbbiaromatik bitkiler, bağcılık, sebzecilik, meyvecilik, çiçekçilik, küçükbaşbüyükbaş hayvancılık, arıcılık, kümes hayvancılığı ipekböcekçiliği, ormancılık, sepetçilik, dokuma, işlemepazarlama, aile işletmeciliği ve kırsal turizm konularında projeler hazırlanacak.

        İl Müdürlüğümüz, KOSGEB Müdürlüğü, İŞKUR İl Müdürlüğü, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) ve Düzce Üniversitesi yönetici/öğretim üyelerinden oluşan jüri tarafından değerlendirilerek dereceye giren proje sahibi kadın çiftçilere Kastamonu ilinde düzenlenecek olan Bölgesel Proje Pazarı ve Sertifika Töreninde teşvik ödülleri verilecek.

        Türkiye genelinde dereceye giren projelere ise Bakanlık tarafından 2040 bin TL arasında destek verilerek projelerinin hayata geçirilmesi sağlanacak.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Düzce haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Düzce Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Düzce İlçeleri
        Tüm Düzce Haberleri
         Düzce

        Düzce

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa