Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        – Düzce’de 5 Nisan Avukatlar Günü Anıtpark’ta düzenlenen etkinlikle kutlandı. Baro Başkanı Av. Azade Ay, avukatların adalet savaşçısı olduğunu söyledi.

        5 Nisan Avukatlar Günü Düzce’de çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Düzce Barosu tarafından ilk olarak Atatürk Anıtı önüne çelenk konuldu, saygı duruşunda bulunuldu ardından İstiklal Marşı okundu. Sonrasında Düzce Baro Başkanı Av. Azade Ay bir konuşma yaptı.

        Baro Başkanı Av. Azade Ay, konuşmasında avukatların yargının kurucu unsurları olduğunu belirterek “Avukatlık mesleği gücünü Anayasa’dan alır. Avukatlık mesleği her ne kadar serbest meslek olarak değerlendirilse de, avukatlığın aynı zamanda kamu görevi olduğu unutulmamalıdır. Biz Avukatlar, Türk Ceza Kanunu’nun 6.maddesinde açıkça düzenlediği üzere savunma makamı olarak yargının kurucu unsuruyuz. Toplumun her kesiminden dil, din, inanç, mezhep ayrımı gözetmeksizin hakları haleldar olan bireylerin yasalar önündeki savunucularıyız. Bu nedenlerledir ki adil ve bağımsız yargının teminatı da biz Avukatlarız. Biz Avukatlar müvekkillerimizle özdeşleşmeyiz. Bizler davaların tarafı değil tarafların vekiliyiz. İcra dosyalarının alacaklısı, ceza dosyalarının sanığı, hukuk davalarının haksızı bizler değiliz. Bizler yalnızca yasalar çerçevesinde müvekkillerimizin haklarını savunan Avukatlarız. Bizleri bir arada tutan en temel payda şüphesiz hukukun üstünlüğüne olan inancımızdır. Bu nedenle bir kez daha ifade etmek isterim ki; Bu ülkede Avukatlar var, Kayıtsız ve şartsız olarak hukukun üstünlüğüne inanan, Demokratik, Laik, Hukuk Devleti ilkesini savunan, Cumhuriyet’in kazanımlarına sahip çıkan, Yargının bağımsızlığı için mücadele eden hak ve özgürlüklerin korunması için savaş veren hukuksuzluğun ve zulmün önünde eğilip bükülmeyen adalet savaşçısı Avukatlar var. Hukukun üstünlüğüne olan inancımızı bir kere daha deklere ederek, beraberce, omuz omuza mesleğimizi ifa ettiğimiz tüm meslektaşlarımızın 5 Nisan Avukatlar Günü’nü Düzce Barosu adına kutlarım” ifadelerinde bulundu.

        Konuşmanın ardından törene katılan avukatlar hatıra fotoğrafı çektirdiler.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Düzce haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Düzce Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Düzce İlçeleri
        Tüm Düzce Haberleri
         Düzce

        Düzce

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa