Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği’nin (TAP) geleneksel olarak her yıl düzenlediği ‘Okullarda Atık Pil Yarışması’nda artık sona geliniyor. 30 Nisan’da sona erecek yarışmada birinci gelen okullara çeşitli hediyeler dağıtılacak.

        Kars’ta geçtiğimiz yıl 300 kilo civarında olan atık pil toplama miktarının bu sene 350 kiloyu geçmesi bekleniyor. Birinciliği alan okul bir adet printer kazanırken, ikinci spor seti ve üçüncü okul ise satranç seti İle ödüllendirilecek.

        En çok atık pil İstanbul’dan, Kars’ın katkısının çoğalmasını bekliyoruz

        En çok atık pilin İstanbul’dan toplandığına dikkat çeken Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği Genel Sekreteri Neslihan Bahar, İstanbul’u sırasıyla Ankara ve Kocaeli takip ettiğini belirtti.

        Kars’ın da artan bir grafik ile atık pil toplama miktarını çoğalttığına dikkat çeken Bahar, Kars’ta birinci, ikinci ve üçüncü gelen okulların hediyeler kazanacağını özellikle vurguladı.

        Neslihan Bahar sözlerine şöyle devam etti;

        “Atık pillerin toplama miktarlarının arttırılması ve toplama işlemlerinin verimli bir şekilde sürdürülmesini sağlamak üzere Kars Belediyesi ile de çalışmalarımızı titizlikle sürdürüyoruz. Şu ana kadar Türkiye çapında Büyükşehir, il, ilçe ve belde olmak üzere toplam 550 belediye ile işbirliği halindeyiz, bu sayı her gün artıyor. Belediyelerin yanı sıra teknomarketler, zincir marketler, bakanlıklar, organize sanayi bölgeleri, okullar, Diyanet İşleri, Silahlı Kuvvetler, oteller, Emniyet Gen. Md ve PTT de bizimle işbirliği yapan kuruluşlar arasında. En çok atık pili bölge olarak Marmara’da topluyoruz, burada İstanbul tabi ki itici güç.”

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kars haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kars Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kars İlçeleri
        Tüm Kars Haberleri
         Kars

        Kars

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa