Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Ağrı Valisi Süleyman Elban, Ağrı Valiliğince başlatılan 'Kodlağrı' Projesi ile Eleşkirt ilçesinde açılan 2 robotik kodlama sınıfını ziyaret ederek öğrencilerin çalışmalarını inceledi.

        Ağrı İl Özel İdare Genel Sekreteri Erhan Tenekeci ve Eleşkirt Kaymakamı Gülhani Ozan Sarı'yla birlikte Eleşkirt Orta Okulu ve Eleşkirt Cengiz Topel Ortaokulunda açılan Robotik ve Stem Lego Konsept atölyelerinde eğitim alan öğrencileri ziyaret eden Ağrı Valisi Süleyman Elban, projede görev alan öğretmenlerden çalışmalar hakkında bilgi aldı.

        Daha sonra öğrencilerin yaptıkları kodlama çalışmaları, vex konsept, robotik ve stem lego konsept çalışmalarını öğrencilerden dinleyen Ağrı Valisi Süleyman Elban öğrenci ve öğretmenleri tebrik ederek çalışmaları çok beğendiğini söyledi. Vali Elban, "Dışarıdan bir göz baktığında yaptığınız işin ne kadar önemli olduğu çok fark ediyor. İnşallah bu ilin çocuklarının bu işle birlikte hem karakter, hem ahlak hem yetenek olarak çok iyi noktalara geldiğinde siz de çok iyi anlayacaksınız. Aslında bizim bu kodlama eğitimini bütün il geneline yayma gibi bir çalışmamız vardı. Onda da başarılı oluruz inşallah. Bu projenin bizler açısından da çocuklar açısından da bu şekilde somuta dökülmesi çok önemli. Yaptığınızın ulusal ya da uluslararası müsabakalarda ya da yarışmalarda taktir görmesi, beğeni görmesi birileri ile kıyaslandığında önde olması sizleri öğrencileri ve bizleri daha da mutlu eder. Biz bu sene işin cerrahi kısmını bitirdiğimizi düşünüyoruz. Seneye de inşallah ulusal ve uluslararası yarışmalarda da bulunacağız. Bu sınıflarda çok farklı yeteneklerde özel yetenekli çocukların çıkmasını bekliyoruz" dedi.

        Vali Elban konuşmasının ardından tek tek öğrencilerin çalışmasını dinledikten sonra öğrencilerle toplu fotoğraf çektirerek okullardan ayrıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ağrı haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ağrı Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Ağrı İlçeleri
        Tüm Ağrı Haberleri
         Ağrı

        Ağrı

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa