Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, tarımsal sulamanın yaygınlaştırılması amacıyla Malkara Çınaraltı Mahallesinde 2 milyon 300 bin TL’lik yatırım ile Toplu Damla/Yağmurlama Sulama Sistemini hayata geçirdi.

        Göletteki faydalı su hacmi olan 750 bin metreküp su ile açık kanal sisteminde bin 280 dekar sulanırken, Toplu Damla/Yağmurlama Sulama Sisteminde bu alan 2 bin 595 dekara çıkarıldı.

        Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından Çınaraltı Mahallesi’ne yapılan Toplu Damla/Yağmurlama Sisteminin enerji ihtiyacına cevap verecek ölçekte 100 KWp gücünde Fotovoltaik Güneş Enerji Sisteminin kurulmasına başlandı.

        Proje ile çiftçilerin dekar başına sulama maliyetleri cari fiyatlarla 80100 TL/dekardan çok aşağılara çekilerek, karlılık oranları arttırılacak. Sonuçta sulama daha geniş alanlara ulaşarak, tarımı yapılan ürünler çeşitlenecek ve verimleri ciddi ölçüde artacak, çiftçilerin gelirleri yükselecek.

        Projenin uygulanacağı alanda 5 adet araştırma çukuru açıldı ve alınan numunelerin deneyleri yaptırılarak zemin etüt raporu hazırlandı. Rapor doğrultusunda, güneş enerjisi panelleri alüminyum ve çelik taşıyıcı sistemin zemin ile bağlantısını sağlamak amacıyla 1.5 metre derinliğinde çakma kazık kullanıldı. Güneş Enerji Sistemi’nin Mayıs ayı içerisinde bitirilerek kullanıma açılmadı hedefleniyor.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Tekirdağ haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Tekirdağ Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Tekirdağ İlçeleri
        Tüm Tekirdağ Haberleri
         Tekirdağ

        Tekirdağ

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa