Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Serdivan Fikir ve Sanat Akademisi’nde gerçekleştirilen “Anadolu Coğrafyasında Ezan ve Mevlid Geleneği” dersinde, mevlidin yazılma amacı ve insanlar üzerindeki tesiri ele alındı.

        Serdivan Fikir ve Sanat Akademisi'nde "Anadolu Coğrafyasında Ezan ve Mevlid Geleneği" dersi, Üsküdar Musiki Cemiyeti başkanı, hafız ve bestekar Amir Ateş'in katılımıyla gerçekleştirildi. Geçmiş dönemlerde insanlar ile din arasındaki bağlantıyı mevlidin sağladığından bahseden Ateş, mevlidin toplumu bir arada tutan önemli bir eser olduğunu vurguladı. Yaşadığı hatıraları da paylaşan Amir Ateş, "Güzel ses vardır insanı arşı alaya yükseltir; kerih ses vardır insanı yerin dibine sokar. Öyle hatıralarım var ki; mevlidin tesiriyle İslam ile müşerref olan insanlar tanıdım. Caminin önünden geçmeyen insanların mevlidden etkilenerek namaza başladıklarına ve camiden çıkmadıklarına şahit oldum" dedi.

        Program, Amir Ateş tarafından okunan Mevlidi Şerif'le tamamlandı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Sakarya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Sakarya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Sakarya İlçeleri
        Tüm Sakarya Haberleri
         Sakarya

        Sakarya

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa