Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Ordu’nun Altınordu ilçesindeki bir evin üzerine yaklaşık 2 aydır kayan toprak, ev halkını tedirgin ediyor.

        Bucak Mahallesi'ndeki bir evin üzerine, iddiaya göre bir süredir kayan toprak, ev sahiplerini korkutuyor. Heyelanın yaşandığı bölgede ev sahibi Zeynep Akbulut, fındık ocaklarının evlerine kadar yaslandığını belirterek, gerekli önlemlerin alınmasını istedi.

        Yaklaşık 4 yıldır aynı binada oturduklarını belirten Zeynep Akbulut, evlerinin üst kısmındaki 6 katlı binanın altından gelen su sonucu, yaklaşık 2 aydan beri heyelanla uğraştıklarını iddia etti. Bu sorunun, kendi evlerinin üst tarafında bulunan bina etrafına istinat duvarı yapılarak çözüleceğini ifade eden Akbulut, "Benim istediğim, sadece yukarıdaki evin istinat duvarını yapması. Kendime ait set duvarı kendim yapacağım. Toprak günden güne akıyor. Evin arkası 2’nci kata kadar toprak dolu. Yukarıdaki evlere ait su borularından akanlar, benim evime doğru geliyor” dedi.

        Yıllardır çalışarak ev sahibi olduklarını anlatan Zeynep Akbulut, heyelanın kendilerini tedirgin ettiklerini de sözlerine ekledi.

        "Tehlike altında uyuyoruz"

        Altından su aktığı ve heyelana sebep olduğu iddia edilen 6 katlı binada oturan daire sakinlerinden Hayati Güven ise kendi binalarının da çökme tehlikesiyle karşı karşıya kaldığını savundu. Uyurken dahi korktuklarını aktaran Güven, "Uyuyorum ama tehlikeyle uyuyorum, aşağıdaki ev de tehlike altında. Fındık ocakları aşağı doğru kayıyor. Buraya istinat duvarı yapılması ve bu toprakların buradan kaldırılması gerekiyor. Bu evin altından gelen suyun nereden geldiğinin araştırılmasını istiyorum" diye konuştu.

        Hayati Güven ayrıca, yaklaşık 30 kişinin kaldığı binada çatlaklar oluştuğuna da dikkat çekti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ordu haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ordu Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Ordu İlçeleri
        Tüm Ordu Haberleri
         Ordu

        Ordu

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa