Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde; Ayvalık Belediyesi Mesut Duran Müzik Derneği tarafından düzenlenen radyo sanatçıları tadındaki Türk Sanat Müziği konseri izleyenlerin adeta kulaklarının pası sildi.

        Ayvalık Sanat Fabrikası’nda düzenlenen ‘Makamlar, Saz Eserleri, Şarkılar’ adını taşıyan Türk Musikisi dinletisinde, Ünlü Yazar Feyza Hepçilingirler’in de aralarında bulunduğu onlarca sanatsever hazır bulundu.

        Ayvalık Belediyesi Mesut Duran Müzik Derneği Başkanı Funda Öztolan’ın solistliğini ve sunumunu üstlendiği konserde; TRT Sanatçısı Selim Gönüldaş kanun, Mustafa Kaya ney, Atalay Ünlü de ritm sazla adeta müzik ziyafeti verdi.

        Segâh, Hüzzam, Acemaşiran, Saba, Huseyni, Beyati, Nihavend, Muhayyer, Sultanı Yegah ve Hicaz makamlarından oluşan birbirinden güzel eserin seslendirildiği konserde; Yusuf Paşa, Hayri Yenigün, Seyfettin Osmanoğlu, Dede Efendi, İbrahim Efendi, Aleko Bacanos, Büyük Osman Bey, Erol Sayan, Batrik Kıryazus, Tanburi Ali Efendi, Hüseyin Saadettin Arel, Şehzade Mehmet Osmanoğlu, Tabi Mustafa Efendi, Neyzen Tevfik Kolaylı, Avni Anıl, Tanburi Cemil Bey, Sadettin Kaynak, Nedim Ağa, Bimen Şen, Sadi Işılay, Refik Talat Alpman, Dede Efendi, Sultan Abdülaziz ve Lavtocı Andon gibi ünlü bestekarların besteleri büyük bir başarıyla icra edildi.

        Konser sonrasında izleyenler sahnedeki sanatçıları ayakta alkışladı.

        Ayvalık Belediyesi Mesut Duran Müzik Derneği Başkanı Funda Öztolan, Türk Sanat Müziği’nin en ağır ve zor eserlerini, kaliteli bir dinleyici topluluğuyla ücretsiz olarak buluşturmaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek, benzeri konserleri sürdürmeyi planladıklarını söyledi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Balıkesir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Balıkesir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Balıkesir İlçeleri
        Tüm Balıkesir Haberleri
         Balıkesir

        Balıkesir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa