Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan 9. Uluslararası Arapça Yarışması Muş Elemeleri, Muş Taşoluk İmam Hatip Ortaokulu Koordinatörlüğü’nde düzenlendi.

        Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve Muş Taşoluk İmam Hatip Ortaokulu Koordinatörlüğü’nde düzenlenen 9. Uluslararası Arapça Yarışması Muş İl Elemeleri’nde öğrenciler hünerlerini sergiledi. Muş Öğretmenevi Konferans Salonunda düzenlenen il elemelerine; il genelinde 60 İmam Hatip Ortaokulu ve 12 İmam Hatip Lisesi katıldı. 3 kategoride gerçekleştirilen Arapça Muş il elemeleri yarışma programına; Muş İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Bayram Güler, Taşoluk İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Muhterem Özden, jüri üyeleri, yarışmaya katılan okulların müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler ile aileleri katıldı. Yarışma kapsamında öğrenciler, Arapça şiir okuma, Arapça metin canlandırma ve çocuk şarkıları dalında 3 farklı kategoride birbirinden güzel eserlerini sergilediler. Muş İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, yarışmayla ilgili değerlendirmelerde bulunarak: “Din Öğretimi Genel Müdürlüğümüz tarafından organize edilen 9. Uluslararası Arapça Şiir, Arapça Metin, Arapça Hikaye Canlandırma kategorilerinde İmam Hatip Ortaokulları ile İmam Hatip Liseleri kendi aralarında yarışıyorlar. Bu yarışma kapsamında öğrencilerimizin imam hatip okullarında almış oldukları Arapça dilinden daha fazla vakıf olmaları, Arapça dilini günlük hayatta kullanılan bir dil olarak da öğrenmelerini sağlamayı yönelik yapılan bir etkinlik çalışmasıdır. Bu etkinliğe katılan öğrencilerimizi tebrik ediyoruz, okullarımıza başarılar diliyoruz. 60 İmam Hatip Ortaokulumuz, 12 de lisemiz bu yarışmaya katılmıştır. Toplam 72 okulumuz katılım sağlamıştır. Ben inanıyorum ki bu yarışmalarda kaybedileni olmayan bir yarışmadır” şeklinde konuştu.

        Yarışmanın amacı hakkında konuşan Taşoluk İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Muhterem Özden ise: “Amacımız; burada okullar arasındaki yarışmada birinciyi belirlemek değil, öğrencilerimizin Arapça’yı iyi öğrenmek, bilgin öğrenmek, gelecekte iyi ahlak olarak, davranış olarak, birer birey olarak yetiştirmek ve burada öğrencilerin kaynaşmalarını sağlamak. Yarışmaya katılım sağlayan tüm okullarımızı tebrik ederim” diye konuştu.

        Yarışmada derece yapan okullar Muş’u temsil edecek

        9. Uluslararası Arapça Yarışması Muş İl Elemeleri’nin kazanan okulları ise şu şekilde belirtildi: Arapça şiir okuma kategorisinde; Taşoluk İmam Hatip Ortaokulu birinci, Muş Merkez İmam Hatip Ortaokulu ikinci ve Muş Farabi İmam Hatip Ortaokulu da üçüncü oldu. Arapça metin canlandırma kategorisinde; Taşoluk İmam Hatip Ortaokulu birinci olurken, Bulanık İmam Hatip Ortaokulu ikinci ve Farabi İmam Hatip Ortaokulu da üçüncü oldu. Çocuk şarkıları kategorisinde ise; Hasköy İmam Hatip Ortaokulu birinci, Muş Merkez Farabi İmam Hatip Ortaokulu ikinci ve Muş Merkez İmam Hatip Ortaokulu da üçüncü oldu.

        Ayrıca, düzenlenen yarışmada derece yapan okulların Muş’u bölge yarışmalarında temsil edeceği kaydedildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muş haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muş Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Muş İlçeleri
        Tüm Muş Haberleri
         Muş

        Muş

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa