Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (Van YYÜ) Mühendislik Fakültesi tarafından kentin düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yılı etkinlikleri kapsamında bir seminer düzenlendi.

        Van YYÜ tarafından başlatılan “100. Yılda 100 Etkinlik” programları kapsamında YYÜ Mühendislik Fakültesince ‘Van bölgesi rüzgar enerjisi potansiyeli, güneş enerjisi potansiyeli, depremselliği, endüstüriyel hammadde potansiyeli, deprem sonrası yapılaşma, katı atık depo alanını çevresel açıdan değerlendirilmesi ve mutfak kültürü’ konularında bir seminer verildi. Van YYÜ Mühendislik Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen seminerde konuşan Van YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, üniversitenin çok ciddi bir potansiyeli olduğunu belirtti. Hem jeoloji, hem de inşaat mühendisliğinin Van ili ile ilgili halihazırda bir takım çalışmalar yürütüldüğünü ifade eden Rektör Battal, program kapsamında seçilen başlıkların üniversitenin gündeminde de yer aldığını dile getirdi.

        “Projeleri uygulamaya dönüştürmemiz lazım”

        Yapılan çalışmalarda akademisyen ve öğrencilerin arkasında olduklarını söyleyen Rektör Battal, “Yapılan çalışmalarda her zaman yanınızdayız. Yapılan çalışmaların lafta kalmasının bir anlamı yok. Projeleri uygulamaya dönüştürmemiz lazım. Kendi ürünlerimizi ticarileştirdik mi bundan sonra herkes de yapmış olduğu çalışmayı ticarileştirme yoluna yönelecektir. Bununla ilgili desteklerimiz var, sizlere katkılarımız olacak. Burada çok güzel başlıklar tespit edilmiş” dedi.

        Endüstri 4.0 platformu konusunda da bir konuşma yapan Battal, “Günümüzde çok farklı bir sürece girdik. Sanayi 4.0 kaybedersek bir daha yakalayamayız. Bu anlamda endüstri 4.0’ı hep beraber yakalayacağız” şeklinde konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Van haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Van Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Van İlçeleri
        Tüm Van Haberleri
         Van

        Van

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa