Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Salihli Belediye Meclisi Nisan ayı toplantısını Belediye Başkanı Zeki Kayda başkanlığında gerçekleştirirken, toplantıda 15 gündem maddesi görüşülüp karara bağlanırken, ayrıca encümen ve komisyon üyelerini seçti.

        Yoklama ve geçmiş meclis kararlarının dağıtılması ile başlayan toplantıda açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Zeki Kayda, dördüncü hizmet yılını tamamladığını belirterek, “Göreve geldiğimiz günden beri Salihli’nin çehresini değiştirmek, vatandaşlarımıza daha iyi bir hizmet sunmak için gece gündüz çalıştık. Salihli ile 102 mahallemize belediye hizmetlerini götürmek için ekibim ve meclis üyelerimizle birlikte çalışıyoruz. Söz verdiğimiz bütün projeleri bugün bir bir hayata geçirdik. Alınan Kararlar şimdiden Salihli’mize hayırlı olsun” dedi.

        Komisyonlara yeni üyeler seçildi

        Gizli oyla yapılan Encümen seçiminde MHP’den Yunus Candan ve Gürol Ersoy, Bağımsız üye Cihan Sarı seçildi. Toplantıda ayrıca açık oylama ile yapılan seçimlerde ise, İmar Komisyonuna MHP’den Beray Erim, Nuri Kaya ve Yücel Kaşıkcı, CHP’den Koray Kaplan ve AK Parti’den Mevli Pehlivan, Plan ve Bütçe Komisyonuna ise MHP’den Cevdet Zurnacı, Seçil Can, İsa Yıldırım, CHP’den Selim Akbıyıkoğlu ve AK Parti’den Alpaslan Balcı seçildi. Hukuk ve Tarifeler Komisyonuna, MHP’den Cevdet Zurnacı, Osman Vural ve Yunus Candan, CHP’den Mehmet Şanver, AK Parti’den ise Hidayet Deniz, Eğitim, Kültür Gençlik ve Spor Komisyonuna, MHP’den Seçil Can ve Beray Erim, CHP’den Abidin Alpaslan ve AK Parti’den Abdülkadir Akkaplan, Tarım, Hayvancılık ve Orman Komisyonuna MHP’den Sebahattin Tekdal, İsa Yıldırım, CHP’den, Mustafa Bulut ve AK Parti’den Pınar Kaplan seçildi. Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda, komisyonlar için yapılan seçimin meclise hayırlı olması temennisinde bulunurken, komisyon üyeliklerine seçilen meclis üyelerine de görevlerinde başarılar diledi.

        Faaliyet Raporunu görüşmek üzere Meclis Başkan Vekili Sebahattin Tekdal’ın başkanlık ettiği gündemin 9. Maddesinde bulunan 2017 Mali yılı Denetim Komisyon Raporu okunarak meclise bilgi verilirken, Salihli Belediyesinin 2017 yılı faaliyet raporu görüşülerek, oy çokluğu ile kabul edilirken, Pazar yerinin yeni yapılan Pazar yerine taşınması ile ilgili komisyon raporu da oy birliği ile kabul edildi.

        Faaliyet raporu üzerine söz alan parti grup sözcüleri, düşüncelerini ifade etti. MHP Grup Sözcüsü Nuri Kaya, Salihli Belediyesi olarak hizmet dolu 1 yılı geride bıraktıklarını ifade ederken, CHP Grup Sözcüsü Mesut Ceylan, ise “Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde Salihli’ye kazandırılan önemli projelerde yönetimimizin katkısı olduğu için teşekkür ederiz. Rutin belediye hizmetleri dışında Salihli Belediyesi olarak kalıcı pek bir eseriniz yok. Doğalgazın Salihli’ye daha erken gelmesinde emeği geçen Belediye Başkanımız ve ekibine teşekkür ediyorum” dedi. AK Parti Grup Sözcüsü Alpaslan Balcı ise “Belediye olarak güzel ve önemli projelere imza attınız. Yalnız özensiz bir şekilde hayata geçti projeleriniz. Daha güzel projelerin hayata geçmesini diliyor, teşekkür ediyorum” dedi.

        “Önemli hizmetler kazandırdık”

        Parti grup sözcülerinin ardından hazırladığı slayt eşliğinde hizmette geçen 4 yılını değerlendiren Başkan Zeki Kayda ”Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ile birlikte Salihli’ye büyük projeler ve hizmetler kazandırdık. Salihli için bir ihtiyaç olan bir çok önemli projeyi hayata geçirdik. Biz Salihlimize kalıcı hizmetler kazandırmak için gecegündüz demeden çalışıyoruz. Biz geride kalan 4 yılda, Salihli'nin ömür boyu göremeyeceği yatırımları kazandırdık, bundan sonra da kazandırmaya devam edeceğiz. Benimle birlikte çalışan ve bana yol arkadaşlığı yapan başkan yardımcılarıma, müdürlerime, personelime ve meclis üyelerimize teşekkür ediyorum. Salihlimize büyük projeleri kazandıran Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün’e de şahsım ve sizler adına teşekkür ediyorum” dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Manisa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Manisa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Manisa İlçeleri
        Tüm Manisa Haberleri
         Manisa

        Manisa

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa