Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay, “Sendikalı işçilere iyi gözle bakılmıyor” şeklinde açıklama yaptığı iddiasında bulunan sendikaların Düzce temsilcilerine sert bir dille yanıt verdi.

        Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay, Türkİş Düzce İl Temsilcisi ve Türk Metal Sendikası Düzce Bölge Temsilcisi Murat Ardıç, Petrol İş Sendikası Düzce Şube Başkanı Muzaffer Işık, Teksif Sendikası Düzce İl Temsilcisi Cemil Tınaz, Kristal İş Sendikası Düzce İl Temsilcisi Kayhan Akpınar’ın düzenlediği basın toplantısında kendisinin “Sendikalı işçilere iyi gözle bakılmıyor” şeklinde bir açıklamada bulunduğu iddialarını sert bir dille eleştirdi.

        Başkan Dursun Ay, açıklamaya konu konuşmanın MÜSİAD Düzce tarafından düzenlenen “Yerli Danışmanlık ve Eğitimde Markalaşma” toplantısında geçtiğine dikkat çekerek “Orada işveren temsilcilerimizle yaptığımız toplantıda yaptığım konuşmada sendika, işveren ve işçi arasındaki ilişki hakkındaki düşüncelerimi açıkça dile getirmiştim. Biz işçimizin sendika aracılığı ile patrondan korunmak isterken maddi manevi sömürülmesine karşıyız. Sendikalar hakkında yaptığım açıklamada işçilerden alınan aidatların çokluğunu belirtmiş ve aslında korunması gereken tarafın işçilerimiz olduğunun altını çizmiştim. Bahse konu iddiaların kesinlikle gerçeği yansıtmadığı ortadadır. İlgili sendikaların temsilcilerinin yaptığım konuşmayı yanlış yorumladığını düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

        Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay geçtiğimiz günlerde düzenlenen “Yerli Danışmanlık ve Eğitimde Markalaşma” toplantısında işçi, işveren ve sendika konularında şu açıklamayı yapmıştı: “Gündeme getirilmesi gereken ikinci bir konu da işçi ve işveren arasındaki ilişkidir arkadaşlar. Biliyorsunuz kapitalist ekonomide genelde sendikalarımız, patron ve işçiyi sömürme amacıyla yola çıktılar ve bu şekilde devam ediyorlar. Sendikalaşma, işçinin patrona karşı mücadelesi, işçi hakları falan bu şekilde devam ediyor. Fakat bu konuda iş barışını olumlu yönde gerçekleştiremiyoruz. Yani işçi ile işveren kendi aralarında anlaşması gerekiyor. Bu son zamanlarda ben şuna dikkat ediyorum; genelde sendikaların işçilerden aldıkları, kazandıkları çok yüksek. Sendikalar bir işçinin bir günlük ücretini alıyorlar arkadaşlar, az bir para değil. Bir işçinin günlük kazancı yaklaşık 80100 lira civarında. Bir ayda sendika bir işçiden 80100 lira para alıyor. Bunu toplama vurduğunda mesela bin işçi çalıştıran bir yerde yaklaşık 100 bin lira aylık aidat kesiliyor. Çok yüksek rakamlar. Buna da dikkat çekmek istiyorum. Sendikalar işçilerden aldıkları parayı düşürsünler, işçiyi patrona sömürtmeyeceğiz derken kendileri işçiyi sömürmesinler. Sendikalar aldıkları parayı nereye harcıyor, incelemek lazım. Bu konuda bir şeyler yapmalıyız, biz işçinin eline fazla para geçsin istiyoruz. Bu kadar para neden sendikaya gitsin.”

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Düzce haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Düzce Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Düzce İlçeleri
        Tüm Düzce Haberleri
         Düzce

        Düzce

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa