Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Diyarbakır’da toplanan bir grup çocuk, savaş mağduru Suriyeli çocuklar için yemek pişirdi.

        Gençlik ve Değişim Derneği Suriye’deki savaş nedeni ile ülkelerini terk etmek zorunda kalan çocuklar için bir kampanya başlattı. Dünyanın farklı ülkelerindeki şehirlerde bir araya gelen çocuklar, Suriyeli çocuklar için yemek pişirdi. Etkinliğe Diyarbakır’daki çocuklar da destek verdi.

        Konu ile ilgili bilgi veren Gençlik ve Değişim Derneği Başkanı Umut Suvari, “Bu etkinliği geçen yıl 12 ülkede ve 14 şehirde yaptık. Bu sene daha fazla ülkede yapmak istiyoruz. Bu etkinlikle birlikte Suriye’deki çocuklara uluslararası dayanışma göstermek istiyoruz. Kurallar çok basit, yemek etkinliği organize edip insanları davet ediyoruz. Suriye 'deki durum hakkında onlara açıklama yapıp, Suriye' deki çocuklar için bağışta bulunmalarını istiyoruz. Para sembolik, önemli olan Suriye’de neler olduğunu ve çocukların içinde bulunduğu durumu onlara göstermek” dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Diyarbakır haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Diyarbakır Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Diyarbakır İlçeleri
        Tüm Diyarbakır Haberleri
         Diyarbakır

        Diyarbakır

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa