Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Sinop Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, Kalkınma Bakanlığına nükleer salgınlara karşı koruma sağlayacak proje sundu. Projeyle nükleer salgınlar karşısında koruma amaçlı "nükleer zırh" üretilecek.

        Sinop Üniversitesi Mühendislik Fakültesinde Nükleer Enerji Bölümünün olduğunu belirten Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, nükleer mühendislik alanında Türkiye’de ilk sıraya geçmeyi planladıklarını söyledi. Rektör Dalgın, "Mühendislik Fakültemizde Nükleer Enerji Mühendisliği Bölümümüz var. Türkiye’de 2 tane var. Biri Hacettepe Üniversitesinde, biri de bizde. Başka yerde yok. Öğrenci sayımız fazla var diyemeyiz ama yeni tanınan yeni bilinen bir bölüm olduğu için cazip hale gelecek. Biz onun için yeteri kadar hatta yeterinden fazla da öğretim elemanı tahsis ettik, ediyoruz. YÖK de bize bu anlamda destek çıkıyor. O alanda yurt dışında yetişmiş elemanlar yurda döndüğü zaman YÖK bize yönlendiriyor, biz de onları kadromuza katıyoruz. Bugünlerde yabancı uyruklu bir hocayı bir yıllığına olsun getirmeyi düşünüyoruz. YÖK ile böyle bir protokol imzalamayı düşünüyoruz. Nükleer enerjiyle alakalı 1520 arkadaşımız tarafından Kalkınma Bakanlığına bir proje sunuldu. 40 milyonluk bir proje, temel laboratuvar alt yapısı oluşacak. Projenin özünde, arkadaşlar nükleer zırh üretecek. Nükleer salgınlara karşı hem bireyi hem de kurumları koruyacak zırhlar üretmeyi tasarlıyorlar. Projeyi Kalkınma Bakanlığına gönderdik, takibini yapıyoruz. Nükleer mühendislik noktasında Türkiye’de ilk sıraya konuşlanmayı planlıyoruz" dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Sinop haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Sinop Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Sinop İlçeleri
        Tüm Sinop Haberleri
         Sinop

        Sinop

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa