Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Türkiye’nin ve dünyanın çeşitli ülkelerinden Vanlı amca severler, adeta dev bir iyilik hareketine dönüştü.

        Sosyal medya fenomeni Vanlı Amcan, gönülleri fethetmeye devam ediyor. Yetimlerin ve muhtaçların umudu olan Vanlı Amcan ve dostları, hayır işlerinde yarışıyor. İnsanların durumunu Twitter’dan paylaşarak vicdanlara çağrı yapan Vanlı Amcan, hayırseverlerin merhameti ile mutluluk dağıtıyor. Van Valisi ve Büyükşehri Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nun desteğiyle devletin şefkatli yüzünün de görünmesine vesile olan Vanlı Amcan, yüzlerce insanın derdine derman oluyor.

        Fakir fukaraya yuva da olan ve bugüne kadar sıfırdan 6 ev yaptıran Vanlı Amcan, 8 evin de bakım ve onarımını gerçekleştirdi. Vanlı Amcan’ın bakım onarımını yaptırdığı 8. ev Asya teyzenin oldu. İstanbul ve Van’daki takipçilerinin desteğiyle Asya teyzenin evinin çatısı yenilendi. Van depremlerinde ağır hasar gören iki göz odada, 5 çocuğu ve psikolojik tedavi gören eşiyle birlikte yaşayan Asya Onuk, 20 yıldır bu zor şartlar altında mücadele ediyor. Onuk, “Çatı damlıyordu, damlayan yerlere leğen bırakıyordum. Evimiz su içinde kalıyordu. Evimizde hiçbir eşya yok zaten” dedi.

        Çatısı yenilenen Onuk, “Vanlı amcaya çok teşekkür ederiz, çatımızı yaptırdı. Vanlı amca olmasaydı ne yapardık? Allah onu gönderdi yine, o da Allah’ın bir meleği. Allah ondan razı olsun.” şeklinde konuştu.

        Van’ın Edremit İlçesi Hacıbekir Mahallesi’nde oturan Asya teyze, eşya ve gıda konusunda da yardım bekliyor.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Van haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Van Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Van İlçeleri
        Tüm Van Haberleri
         Van

        Van

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa