Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Karikatür Sanatçısı Prof. Atila Özer’in 19812011 yılları arasında tasarladığı 93 karikatür afişi, sanatsevelerin beğenisine sunuldu.

        Tepebaşı Belediyesi Atila Özer Karikatürlü Ev’de açılışı gerçekleştirilen ve Türkiye’nin önde gelen karikatüristlerinden Atila Özer’in tasarladığı ve her yıl farklı konseptin belirlendiği sergide bu yıl 'afiş' konusu seçildi. Açılışta konuşan sanatçının eşi Vicdan Bulunmaz Özer, Atila Özer’in geçmiş çalışmalarına değindi. Özer, "Atila Özer 3 Nisan’da doğdu, 3 Nisan’da profesör oldu. Atila Özer 2009 yılında karikatür müzelerini bir araya getirmek için bir toplantı yapmış. 11 ülkeden gelmişler. Bir basın bildirisi ve kitap yayınlanmış. Onun doğum günü olan bugün, Dünya Karikatür Müzeleri Günü olarak kabul edildi. Ben de bu nedenle her sene 3 Nisan’da onun sergilerini açıyorum. Bu seneki müzemizde onun tasarımları olan afişler sergilendi. Geçen sene çevre karikatürleriydi ondan önce Eskişehir karikatürleriydi. Sırayla bu böyle devam ediyor ve sırada kitap kapakları var. Gelecekte yapılacak çok sergimiz var" dedi.

        İstanbul’dan sergi için geldi

        Prof. Atila Özer’in lise arkadaşı Bahri Belen ise, şehir dışından geldiğini belirterek sanatçı hakkında, “İstanbul’dan bu sergi için geldim. Benim için çok önemli bir sergi. Zamanında Atila Özer ile gazete çıkartıyorduk. O resimleri çiziyordu ben kalan şeyleri hazırlıyordum. Eskişehir’de Atilla Özer gibi önemli bir karikatürist yaşatılması çok güzel bir durum” ifadelerine yer verdi.

        Sergi, sanatçının eşi Vicdan Bulunmaz Özer’in katılımcılara teşekkürlerini sunmasının ardından sanatseverlere yapılan ikramlarla devam etti. Düzenlenen sergi 313 Nisan tarihleri arasında ziyarete açık olacak.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Eskişehir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Eskişehir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Eskişehir İlçeleri
        Tüm Eskişehir Haberleri
         Eskişehir

        Eskişehir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa