Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Nesibe Aydın Mersin Okullarının düzenlediği Seçme ve Bursluluk Sınavına bine yakın öğrenci katıldı.

        Nesibe Aydın Okulları, Ankara, Konya, Antalya ve Kocaeli’nden sonra Mersin’de de ilgi gördü. 250 kişilik kontenjan için bine yakın öğrencinin Seçme ve Bursluluk Sınavına girmesi, Mersin’de bir ilk olarak yorumlandı. Sabahın erken saatlerinden itibaren sınav merkezine akın eden aileler caddelerde ve yollarda uzun kuyruklar oluşturdu. Nesibe Aydın Mersin Okullarının kurucusu Cahit Tunç, gördüğü ilgiden memnun kaldıklarını belirterek, okullarına gösterilen ilgiden dolayı öğrencilere ve Mersin halkına teşekkür etti.

        3 farklı seansta gerçekleştirilen sınav öncesinde Nesibe Aydın Eğitim Kurumları’nın kurucusu Nesibe Aydın, telefonla bağlanıp sınava katılan öğrencilere başarılar dileyerek, öğrencilerin sınavlarını başlattı. Öğrenciler sınavda ter dökerken, veliler de konferans salonunda Nesibe Aydın Okulları Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mirkan Aydın’ın düzenlediği okul tanıtım seminerine katıldı.

        Sınav sonuçlarına göre yüzde 100’den başlayıp yüzde 15’e kadar değişen oranlarda öğrenciler eğitim bursları kazanabilecek. Öte yandan yeni eğitim ve öğretim yılında açılacak Nesibe Aydın İlkokulu ve Ortaokulu öğrencileri, anasınıfı ve ilkokul 1,2,3.sınıflarda ön görüşmeyle; 4,5,6,7 ve 8.sınıflarda ise sınav sonuçları sonrasında belirlenecek puan barajlarına göre kabul edilecek. 4,5,6,7 ve 8.sınıf olacak öğrencilerinden baraj puanını geçemeyenler okula kayıt hakkı elde edemeyecek. Sınav sonuçları ise 5 Nisan Perşembe günü açıklanacak.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mersin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mersin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Mersin İlçeleri
        Tüm Mersin Haberleri
         Mersin

        Mersin

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa