Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bilecik Belediyesi tarafından düzenlenen ‘’Dirilişin Torunları Ecdat ile Buluşuyor’’programı kapsamında 150 öğrenci, Bilecik’ten Çanakkale’ye doğru tarih gezisi düzenledi.

        Eğitim ve gençlere yönelik birçok çalışma gerçekleştiren Bilecik Belediyesi, eğitimde yeni bir hizmeti daha gerçekleştirerek, ildeki son sınıf lise öğrencilerindeki yaklaşık bine yakın öğrenciyi; kurtuluş destanının yazıldığı Çanakkale ile buluşturuyor. Bilecik’teki Hayme Ana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Yavuz Sultan Selim Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinden oluşan 150 kişilik ilk heyet, dirilişin şehri Bilecik’ten Çanakkale’ye giderek, tarih ile buluştu. Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı’nın uğurladığı heyet, program kapsamında Çanakkale’de, yolculuk öncesi öğrenciler ile bir araya gelerek, onları uğurladı. Dirilişin Torunları Ecdat ile Buluştu programı kapsamında Çanakkale’de; Top atışlarının yapıldığı Seyit Onbaşı tarafından top atışının yapıldığı alan başta olmak üzere Şahin Dere Şehitliği, Yahya Çavuş Şehitliği, Alçıtepe, Abide, 57’inciAlay şehitliği ve Conkbayırı, gibi tarihi yerler gezildi. Günü birlik gerçekleştirilen ve öğrenciler tarafından büyük bir beğeni ile karşılanan gezi ile öğrenciler, tarihe ismini altın harflerle yazan ecdadı hakkında bilgi sahibi olmuş oldu.

        Bilecik Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İsmail Cihan ve Bilecik Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü Görevlisi Arkeolog Umut Özdemir rehberliğinde gerçekleştirilen gezi dolayısıyla öğrenciler, duydukları memnuniyeti ifade ederek, katkıları dolayısıyla Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı’ya teşekkür ettiler.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bilecik haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bilecik Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Bilecik İlçeleri
        Tüm Bilecik Haberleri
         Bilecik

        Bilecik

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa