Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Selçuklu Veziri Nizamülmülk, doğumunun bininci yılında Selçuk Üniversitesi Selçuklu Araştırmaları Merkezi tarafından düzenlenen bir panelle anıldı.

        Selçuklu Devlet Adamı Nizamülmülk ve Nizamiye Medreseleri başlığıyla Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde düzenlenen panelde konuşan Atatürk Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Başkanı Prof. Dr. Derya Örs, "Bir insanı bin yıl sonra konuşuyorsak o insan artık ölümsüzleşmiştir. Bu anlamda bizim tarihimizde nice büyük devlet adamı var. Mutlaka geçmişimizi tanımak durumundayız. Çünkü zaferlerimiz olduğu kadar yenilgilerimiz de var. Tarihten ibret alarak inşallah ülkemizi güzel, aydın yarınlara taşımak için çalışmak, üretmek, bir arada yaşama kültürümüzü geliştirmek durumundayız. Bu anlamda Selçuklu Devleti de kendi coğrafyasında bir arada yaşattığı pek çok dili, dini, etnik topluluklarıyla önemli bir tecrübedir. bundan yararlanmak gerektiğini düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

        Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Ahmet Kağan Karabulut ise, Selçuklu’nun başkenti Konya'da Selçuklu tarihinin yaşatılmasının önemine ve bu doğrultudaki çalışmalara değindi.

        Açış konuşmalarının ardından Türk Tarih Kurumu Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Güray Kırpık, Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Özdemir Koçak, İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Muharrem Kesik, Dokuz Eylül Üniversitesi Öğretim Üyesi Erkan Göksu, Abant İzzet Baysal Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Ocak ve İstanbul Medeniyet Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Cihan Piyadeoğlu, Nizamülmülk'ün büyük eserleri olan Nizamiye Medreseleri ile Siyâsetname’ye dair değerlendirmelerde bulundular. Panel, konuşmacılara plaket takdim edilmesiyle sona erdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Konya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Konya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Konya İlçeleri
        Tüm Konya Haberleri
         Konya

        Konya

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa