Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan himayelerinde başlatılan ‘OkurYazarlık Seferberliği’ Trabzon’da da yoğun bir şekilde yürütülüyor.

        Vali Yücel Yavuz, Ortahisar Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde ‘OkurYazarlık Seferberliği kapsamında açılan kursları ziyaret ederek kurslara katılan kadınlarla sohbet etti. Yavuz , “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve eşleri Hanımefendi Sayın Emine Erdoğan’ın himayelerinde ülkemiz genelinde ‘OkumaYazma Seferberliği’ başlatılmıştır. Seferberlik kapsamında okuma yazma bilmeyen vatandaşlarımız I. Kademe Yetişkin Okuma Yazma Kurslarına katılmaları sağlanarak okuryazar hale getirilmesi ve ilkokul düzeyinde öğrenim görmelerini sağlayacak olan II. Kademe Yetişkin Okuma Yazma Kurslarına yönlendirilmesi amaçlanmaktadır. OkumaYazma bilmeyen vatandaşlarımız İlçemiz Halk Eğitim Müdürlüğüne başvurup kayıtlarını yaptırıyorlar. Proje ilimizde çok güzel bir şekilde yürütülüyor. Kursiyerlerimize başarılar diliyor, emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

        Sınıfları gezen Vali Yavuz işleyişle ilgili yetkililerden bilgi aldı, Kursiyerlerle sohbet edip onlara başarılar diledi. Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde, kaymakamlıklar, büyükşehir, ilçe belediyeleri, okullar, Kur’an kursları ve muhtarlıkların işbirliğinde açılan kurslara okuryazar olmayan vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Trabzon haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Trabzon Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Trabzon İlçeleri
        Tüm Trabzon Haberleri
         Trabzon

        Trabzon

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa