Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Uluslararası Öğrenciler Koordinatörlüğü tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Kırgızistan Tanıtım Günü yapıldı.

        Kültür Sitesi'nde düzenlenen program, saygı duruşunda bulunulması ve her iki ülkenin milli marşının okunmasıyla başladı. Kuranı Kerim tilavetinin ardından programın açılış konuşmasını yapan Kırgızistan Öğrenciler Birliği Başkanı Erbolot Kasımov programın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek, etkinlikteki amaçlarının kültür, örf ve adet, medeniyet, edebiyatını yansıtmak olduğunu söyledi. Kasımov; "Benim için gerçekten Türkiye dünyanın kapısıdır. Sebep; burada dünyanın dört bir köşesinden gelen öğrenciler, arkadaşlarımız bir araya gelip eğitim alanında burada iyi bir üniversitede okuduğum için gurur duyuyorum. Bu program Kırgızistan Kültür ve Tanıtım Günü. Bu programı liseden, üniversiteden, yükseklisans ve doktora okuyan öğrencilerle birlikte bu etkinliği yapacağız. Amacımız, sadece Kırgızistan’ı anlatmak değil. ortak kültürümüz olan göçebe halklarının örf ve adetlerini, kültürünü, medeniyetini, edebiyatını yansıtmak. Bu programı hazırlarken talebimizi reddetmeden destek olan Uluslar arası Öğrenciler Koordinatörlüğü’ne çok teşekkür ederiz" dedi.

        ERÜ Uluslar arası Öğrenciler Koordinatör Yardımcısı Emre Gökdüman ise, misafir öğrencilerin ülkelerine döndüklerinde Türkiye'den güzel anılar götüreceklerini, Türk kültürünü de tüm dünyaya yayacaklarını kaydederek; "Bilindiği üzere Kayseri Erciyes Üniversitesi’nde yaklaşık 6 yıldır Türkçe hazırlık programında kordibnatör olarak görev yapıyorum. Bu süreç içerisinde mezun olanlar dahil olmak üzere yaklaşık olarak 100’ü aşkın ülkeden 2 binin üzerinde öğrencimiz oldu. Ama her zaman diğer ülkele öğrencilerinde olduğu gibi Kırgız öğrencilerimizin de çeşitli beklentilerini karşılamaya çalıştık. Bu bağlamda Uluslar arası Öğrenciler Koordinatörlüğü uhdesinde kültür günleri düzenliyoruz. Peki neden bunları önemsiyoruz? Çünkü burada misafir olan öğrencilerimiz inanıyoruz ki ülkelerine döndüklerinde Türkiye adına bavullarında güzel anılarla dönecekler. Bunun akabinde de Türk kültürünün tanıtımını tüm dünyaya yayacaklarını düşünerek bu aktiviteleri düzenliyoruz. Kırgızistan; bizim için dost ülkeden çok aynı dili konuştuğumuz, aynı ortak tarih ve kültüre sahip olduğumuz kardeş ve soydaş bir ülke. Bu tarihi geçmişimizin ve ortak bir kültüre sahip olmanın hepimize vermiş olduğu zorunlu görevlerin başında da bu kültürü gerek Türk gerekse Kırgız öğrencilerimize en iyi şekilde aktarmak ve kültürel etkileşimini sağlamak. Bu çerçevede her yıl üniversitemizde Kırgızistan Tanıtım Günlerinin yapılmasını da destekliyor ve etkinliklerin yapılmasını önemsiyoruz. Bugün üniversitemizde eğitim gören 70 tane Kırgız öğrencimiz var. Bu sayının yetersiz olduğunu düşünüyoruz, artırma yönünde de birtakım çalışmalarımız olacak inşallah" ifadelerini kullandı.

        Konuşmaların ardından katılımcılara; Kırgızistan'ı anlatan kısa film ve çeşitli gösteriler sunuldu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kayseri haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kayseri Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kayseri İlçeleri
        Tüm Kayseri Haberleri
         Kayseri

        Kayseri

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa