Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, “Afrin herakatı büyük bir zafer ile neticelendi. Şimdi sıra da Menbiç var” dedi.

        Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Zeytin Dalı Harekatı’nda Afrin'de Burseya Dağı’nı alarak Türk bayrağımızı diken timin Samsunlu komutan Astsubay Üstçavuş Sercan Büyükkal ile bir araya geldi. Afrin'in Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından ele geçirilmesi öncesi Samsunlu komutan Sercan Büyükkal ile telefonda bir görüşme yapan ve ardından kahraman Mehmetçiğin anne ve babasını evinde ziyaret eden Yusuf Ziya Yılmaz, izine gelen astsubay üstçavuş Sercan Büyükkal ile başkanlık makamında görüştü.

        Görüşmede, Afrin'de Mehmetçiklerin destan yazdığını söyleyen Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Burseya Dağı’na Türk bayrağımızı diken timin Samsunlu komutanı Sercan Büyükkal'ın da görev yaptığı Zeytin Dalı Harekatı’nda önemli bir zafere imza attığına dikkat çekti.

        Zeytin Dalı Harekatı’nın ilk haftalarında Burseya Dağı’nın alınması ile Türk Silahlı Kuvvetleri ve Türk milletinin moral bulduğunu ifade eden Yusuf Ziya Yılmaz, "Rabb’im tüm askerlerimizden razı olsun onları korusun. Afrin herakatı büyük bir zafer ile neticelendi. Şimdi sıra da Menbiç var. Milletimizin duaları sizinle. Ben inanıyorum ki Menbiç harekatından da zaferle çıkacağız. Zeytin Dalı Harekatı’nda şehitlerimizin olması yüreklerimizi yaktı. Samsun'a da şehitlerimiz geldi. Samsunlu Burak Akalın, Hüseyin Şahin, Göksu Şafak Şahin evlatlarımız bu vatan için Zeytin Dalı Herakatı’nda şehit düştüler. Allah'ım tüm şehitlerimizden razı olsun. Şahsınızda sizi ve tüm Mehmetçiklerimizi Samsun adına kucaklıyor ve Afrin zaferi için tebrik ediyorum” dedi.

        Burseya Dağı’nı alan timin Samsunlu komutanı Sercan Büyükkal da görüşmede Yusuf Ziya Yılmaz'a ailesine yaptığı ziyaret için teşekkür ederek, şöyle konuştu: "Başkanım, Afrin'de görev yapan askerlerimizin hepsi vatanına milletine canını hiç çekinmeden verecek olan insanlar. Biz orada vatanımız için varız. Devletimiz hiçbir şeyimizi eksik etmiyor. Milletimizde bizlere duaları ile sahip çıkıyor. Bizim için önemli olan vatan sağ olsun gerisi teferruat. Burseya Dağı’na bayrağımızı dikmenin gururu ve onurunu yaşıyoruz. Askerlerimizin hepsi canlarını ortaya koyarak Afrin'de görev yapıyor. Burseya Dağı’nı teröristlerin başlarına yıktık. Arkalarına bakmadan kaçtılar."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Samsun haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Samsun Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Samsun İlçeleri
        Tüm Samsun Haberleri
         Samsun

        Samsun

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa