Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Ordu'nun Altınordu ilçesinde yaşayan 22 yaşındaki omurilik felçli, bir yıllık evli Yusuf Kirpitçi, tedavilerinin yapılması için yetkililerden yardım bekliyor.

        2014 yılında bir rahatsızlık sebebiyle hastane acil servisine giden, buradaki tedavisi ve ardından geçirdiği ameliyattan sonra omuriliğinde felç görülen Yusuf Kirpitçi, ameliyat sonrasında yüzde 96 oranında ağır engelli hale geldi. Tekerlekli sandalyeye mahkum olan Yusuf Kirpitçi, hastaneyi mahkemeye vermesine rağmen sonuç alamadı.

        Yusuf Kirpitçi'nin eşi Betül Kirpitçi, halen eşinin bakımını sürdürdüğü için bakım ve özürlü maaşı alarak geçimlerini sağladıklarını belirtti. Eşinin yanlış tedavi sonrası sakat kaldığını ileri süren Betül Kirpitçi, “Eşim 4 yıl önce karın ağrısından hastaneye gidiyor, doktor apandistinin patladığını ve kana bulaştığını belirterek acil ameliyat olması gerektiğini söylüyor. Ameliyattan çıktıktan sonra göğüs altı felç kalıyor. Ankara’ya bir başka hastaneye götürdüklerinde ise ‘apandisit patlamamış, omurilikte iltihap var’ diyorlar. Mahkemeye başvurup dava açtığı halde davayı kaybetti. Doktorlar hastaneye felç olarak geldiğini ifade etmişler ama eşim hastaneye yürüyerek gitmiş. Bu ifadeler üzerine mahkeme bizi haksız buldu. Biz bir yıl önce evlendik. Eşime baktığım için bakım aylığı alıyorum, eşim ise üç aydan üç aya engelli maaşı alıyor. Kayınpederimin evinde kalıyoruz. Durumumuz yok. Tedavi masraflarını karşılamakta zorluk çekiyoruz. Ameliyat olup sağlığına kavuşması için Cumhurbaşkanımızdan, Başbakanımızdan yardım ve ilgi bekliyoruz. Biz sadece eşimin tedavi olabilmesi için doktor ve hastane talep ediyoruz” dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ordu haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ordu Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Ordu İlçeleri
        Tüm Ordu Haberleri
         Ordu

        Ordu

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa