Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bugüne dek 18 ülkede binlerce ihtiyaç sahibi aileye hayırseverlerin yardımlarını ulaştıran Adana Dosteller Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Doğu Guta mazlumları için içerisinde un, maya, bit spreyi ve kaşıntı losyonları bulunan yardım tırları gönderdi.

        Doğu Guta'ya yardım tırları gönderen Adana Dosteller Başkan Yardımcısı Bülent Mutlu, “Suriye’de insanlık, insanlar eliyle parçalanırken, insani benliğimize uzanıp dost ellerimizi uzatmayı bir insanlık borcu bildik” dedi.

        Savaşın ve yıkımın kol gezdiği yakın coğrafyada komşulara kayıtsız kalmadıklarına vurgu yapan Mutlu “Doğu Guta mazlumlarına acil yardım götürme fikrimizi bağışçılarımızla paylaştık. Bağışçılarımızın yakın ilgi ve desteği ile Doğu Guta’daki kıyımdan kaçıp, İdlib kırsalına sığınan ihtiyaç sahiplerine Dost Ellerimizi uzattık. Bereket Versin, Hayır Grubu ve Sunar Şirketler Grubu proje ortağımız olarak bu faaliyette; 2 bin adet gıda kolisi, 25 ton un, maya, bit spreyi ve kaşıntı losyonu gibi hem temel ihtiyaçları, hem de özel ihtiyaçları karşılayan malzemelerin dağıtımına vesile oldular” diye konuştu.

        Türk Kızılayı eliyle Hatay Yayladağı Güveççi İnsani Yardım Sınır Kapısı'ndan çıkan yardım tırlarının İdlib kırsalındaki ihtiyaç sahiplerine ulaştığını kaydeden Bülent Mutlu, “Savaşın başladığı günden bugüne Suriye mazlumlarına insani yardımlarımızı ulaştırdık. Biz yardım yaparken insanımızın vicdani patlamasına şahit oluyoruz. Bu sebeple yardımların yoğunluğunun azaldığı dönemlerde yardımlarımızı ulaştırıyoruz. Bu bize ihtiyaç sahiplerinin o dönemde en çok neye ihtiyacı olduğunu göstermesi adına oldukça önemli. Örneğin bu yardımımızda temel ihtiyaç malzemeleri ile birlikte, bit spreyi ve kaşıntı losyonu gibi özel ihtiyaç maddelerini de bölgeye ulaştırdık. Bağışçılarımız bu yönümüzden duydukları memnuniyeti daima ifade ediyorlar” ifadelerini kullandı.

        Adana Dosteller Başkan Yardımcısı Bülent Mutlu şöyle devam etti:

        “Kuruluşumuzdan bugüne yaklaşık 15 yıldır derneğimiz vasıtasıyla ihtiyaç sahiplerine yardımlarını esirgemeyen Sunar Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Nuri Çomu, bu yönümüzü bildiği için, derneğimizin sadece bağışçısı değil, aynı zamanda gönüllüsü de. Hayırseverliğini gönüllülüğü ile birleştiren bağışçı sayımız arttıkça, yardım faaliyetlerimiz de artarak devam edecek. Bereket Versin Hayır Grubu, hem Suriye’de sınır ötesi yardımlara, hem de ülkemizdeki Suriyeli ihtiyaç sahiplerine ayni ve nakdi yardımlarını esirgemediler. Gerçekleştirdiğimiz projenin tarafları çoğaldıkça, bereketi de çoğalıyor. Bu vesile ile tüm bağışçılarımıza ve paydaşlarımıza teşekkür ederiz.”

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adana haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adana Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Adana İlçeleri
        Tüm Adana Haberleri
         Adana

        Adana

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa