Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Tepebaşı Belediyesi gelişimini istikrarlı bir şekilde sürdürmeye devam ederken, 161 belediye arasında 8. sırada kendisine yer buldu.

        İnsani Gelişme Vakfı’nın (İNGEV) Türkiye genelinde 161 belediye arasında reel verilere dayanarak yaptığı “İnsani Gelişme Endeksi İlçeler (İGEİ) 2017” araştırmasında Tepebaşı Belediyesi, yapılan değerlendirmeler neticesinde 4 sıra birden yükselerek genel sıralamada 8. sırada yer almayı başardı. İNGEV tarafından gerçekleştirilen araştırma kapsamında büyükşehir belediyeleri sınırları içinde yer alan ve en fazla nüfusa sahip olan 161 ilçe arasında analizler yapıldı. Yönetişim ve Saydamlık Endeksi, Sosyal Kapsama Endeksi, Ekonomik Durum Endeksi, Eğitim Endeksi, Sağlık Endeksi, Sosyal Yaşam Endeksi ve Belediye Çevresel Performans ve Ulaşım Endeksi olmak üzere 7 farklı kategoride gerçekleştirilen araştırmada, ilçeler insani gelişim açısından 4 kümeye ayrıldı. Kümeler ise Yeşil (Çok Yüksek İnsani Gelişme), Mavi (Yüksek İnsani Gelişme), Sarı (Orta İnsani Gelişme Düzeyi) ve Kırmızı (Düşük İnsani Gelişme Düzeyi) bölge olmak üzere 4 farklı grupta değerlendiriliyor. Belediyelerin karnesi hazırlanırken 65 kritere bakılıyor. Eğitim, sağlık, sosyal yaşam, yönetişim, şeffaflık, ekonomik kapasite, gelir ve tüketim durumu, çevre, altyapı ve ulaşım bu kriterlerden bazıları olarak dikkat çekerken; verilerse belediyelerin faaliyet raporlarından, merkezi istatistiklerden ve ‘gizli vatandaş’ uygulamasından elde ediliyor.

        Tepebaşı 161 belediye içinde 8. sırada

        Tepebaşı Belediyesi, akademisyenler tarafından yürütülen araştırmada yönetim tarzı, sosyal projeler, ekonomik durum, eğitim, sağlık, sosyal yaşam, çevre ve ulaşım kategorilerinde yapılan değerlendirmeler sonucunda geçtiğimiz yıla göre 4 sıra yükselerek 8. sırada yer almayı başardı. Listenin ilk 7 sırasında ise İstanbul, Ankara, Bursa, Antalya ve İzmir’den belediyeler yer aldı. Tepebaşı Belediyesi ayrıca Yönetişim ve Saydamlık, Sosyal Kapsama, Sağlık ve Sosyal Yaşam Endeksi kategorilerinde Yeşil kümesinde yer alırken; Ekonomik Durum, Eğitim, Belediye Çevresel Performans ve Ulaşım Endeksi kategorilerinde ise Mavi kümesinde konumlandırıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Eskişehir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Eskişehir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Eskişehir İlçeleri
        Tüm Eskişehir Haberleri
         Eskişehir

        Eskişehir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa