Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Çanakkale'nin Biga ilçesinde, '2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü' dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

        Tevfik Emin Başarır İlkokulu ve Ayşe Doğan Mesleki Teknik Anadolu Lisesi otizm ile ilgili farkındalık oluşturmak ve otistik bireylerin sorunlarına çözüm bulmak amacıyla yürüyüş düzenledi.

        Tevfik Emin Başarır İlkokulu önünden Hükümet konağı önüne kadar süren yürüyüşte öğrenciler, 'Yolumu aydınlat yanımda ol', 'otizm için elele', 'bizimle yürü', 'bana fırsat verin', 'sevgi, eğitim, ilgi, destek' ve 'otizm engel değil' yazılı pankartlarla otizm farkındalık yürüyüşü düzenledi.

        Biga İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen, Otizm farkındalık günü dolayısıyla yaptığı açıklamad, "İki kardeş okulumuzun hazırlamış oldukları etkinlikten dolayı, okul müdürlerimize, öğretmenlerimize, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Biga Özel Eğitim öğrencileri anlamında çok şanslı. Okul Müdürlerimiz ve öğretmenlerimiz bu anlamda çok duyarlılar. İlgi alaka arttıkça çocukların daha hızlı bir şekilde iyileşmesi ve eğitime cevap vermeleri sağlanıyor. Bir zamanlar tavan arasında veya en olmadık yerlerde saklanan çocuklarımız son dönemlerde yapılan çalışmalarla hayata dahil oldular, sosyal hayatta yer buldular" diye konuştu.

        Tevfik Emin Başarır İlkokulu Müdürü Bayram Ali Dur ise, Özel eğitim alanında büyük gelişmelerin olduğunu ifade ederek,"Kendi okulumda ki çocuklarda ki değişimler inanılmaz boyutta. Çatı arasında saklanan çocuklar artık okuma yazma öğreniyor, yaşamsal beceri alanında kendi hayatlarını devam edecekleri becerilere sahip oluyorlar. Bize yardımcı olan herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Çanakkale haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Çanakkale Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Çanakkale İlçeleri
        Tüm Çanakkale Haberleri
         Çanakkale

        Çanakkale

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa