Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Zonguldak Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Vekili Ayben Özkan, 6948 sayılı Sanayi Sicil Kanuna göre Sanayi Sicil Belgesi bulunan firmalara uyarılarda bulundu.

        Zonguldak Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Vekili Ayben Özkan, 6948 sayılı Sanayi Sicil Kanuna göre Sanayi Sicil Belgesi bulunan firmalara uyarılarda bulunarak “yerli malı” belgesi almak isteyen firmaların bağlı bulundukları odalara başvurmalarını istedi.

        Zonguldak Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Vekili Ayben Özkan, yapmış olduğu açıklamada şöyle dedi:

        “4734 sayılı Kamu İhale Kanununun "Yerli istekliler ile ilgili düzenlemeler" başlıklı 63' üncü maddesinin (c) bendinde; " Mal alımı ihalelerinde yerli malı teklif eden istekliler lehine %15 oranına kadar fiyat avantajı sağlanabilir. Ancak, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından ilgili kurum ve kuruluşların görüşleri alınarak orta ve yüksek teknolojili sanayi ürünleri arasından belirlenen ve her yıl ocak ayında Bakanlıkça ilan edilen listede yer alan malların ihalelerinde yerli malı teklif eden istekliler lehine %15 oranına kadar fiyat avantajı sağlanması zorunludur" hükmü yer aldığından, bu avantajdan yararlanabilmek için üretmiş olduğunuz ürün adına Yerli Malı Belgesi alınması yarar sağlayacak olup, adı geçen belgeyi alabilmek için bağlı bulunduğunuz odaya başvurmanız yeterli olacaktır.”

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Zonguldak haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Zonguldak Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Zonguldak İlçeleri
        Tüm Zonguldak Haberleri
         Zonguldak

        Zonguldak

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa