Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Trabzonspor'un ilk gol kralı Necmi Perekli, Trabzon'da futboldan bahsederken, Karadeniz futbolunun göz ardı edilmemesi gerektiğini söyledi.

        Trabzon İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Trabzon Bilim ve Sanat Merkezi ve Ortahisar İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin birlikte yürüttüğü ‘Erasmus + KA201 Duvarsız Okullar Stratejik Ortaklıklar Projesi’ içerisinde yer alan etkinlik, Trabzon Ticaret Borsası Çok Amaçlı Toplantı Salonu’nda yapıldı.

        “Geçmişten Günümüze Şehrine Değer Katan Rol Modeller” isimli panele konuşmacı olarak katılan Trabzonspor’un efsane oyuncularından ve ilk gol kralı unvanına sahip Necmi Perekli Trabzon’da futboldan bahsederken Karadeniz futbolunun göz ardı edilmemesi gerektiğine vurgu yaptı.

        "Hiç penaltı atmadan gol kralı oldum"

        Trabzonspor'un ilk gol kralı Necmi Perekli, bir anısını anlatarak başladığı konuşmasında, "O dönem benim tek hedefim vardı. O da penaltı atmadan gol kralı olmaktı. Kimsenin yapamadığını yapmaktı ve bu hayalimi gerçekleştirdim. Tabi önemli olan gol krallığından önce takımın şampiyon olmasıdır. Ben bu gururu şampiyonluk da yaşayarak taçlandırdım. Gol krallığımın böyle bir ayrıcalığı vardır" dedi.

        "Karadeniz futbolunu göz ardı edemezsiniz"

        Trabzon'da futboldan bahsederken Karadeniz futbolunu göz ardı edemeyeceklerini belirten Perekli, şunları söyledi:

        "Trabzonspor’un 1974 ile 84 yılları arasında elde ettiği 6 şampiyonlukta doğudan batıya kadar Karadeniz’den Rizespor, Giresunspor, Samsunspor, Orduspor, Kastamonuspor ve Zonguldakspor’un bulunuyordu. Şu an ise sadece Kardemir Karabükspor Süper Lig'de yer alıyor. Trabzon’da sporu değerlendirirken Karadeniz futbolunu ayrı bir yere koyamazsınız. Mutlaka bir çatı altında değerlendirmelisiniz. Trabzonspor’un o dönemlerde belirli bir sistemi vardı. Ne yazık ki bu sistemini kaybetti” ifadelerini kullandı.

        "Trabzonspor’un tarihini iyi analiz etmelisiniz"

        Trabzonspor’u anlamakta ve anlatmakta zorlandığını ifade eden Perekli, “Trabzonspor’un tarihini iyi analiz etmek lazım. Trabzonspor’un dününü, bugününü ve yarınını iyi değerlendirmek gerekir. Trabzon’daki spor dün neredeydi bugün nerede? Yarın ne olabilir? Baktığınızda kulübün o gününe kupalar, şampiyonluklar kazanmış. Anadolu’ya ilk şampiyonluğu getiren kulüp unvanını almış. Bu her takımın işi değildir. Bunu becerebilmek lazım” şeklinde konuştu.

        "Birlik ve bütünlük sağlanmalı"

        Trabzonspor’un 1984 yılından bu yana neden şampiyon olamadığının sorulması üzerine Necmi Perekli, "O dönemlerde yönetimiyle, idari personeliyle, teknik yönetimiyle, futbolcusuyla, taraftarıyla, basınıyla birlikte bir bütünlük vardı. Aynı senkron içindeydiler. O yüzden başarı geldi. Şimdi baktığınızda hepsi ayrı bir tarafa dağılmış. Ne birliğimiz var ne beraberliğimiz var ne de bütünlüğümüz var. Trabzonspor 84’ten önce ne yaptıysa doğru yaptı ve başarılı oldu. 84’ten sonra da bunları yapmadığı için başarısız kaldı. Yabancılardan medet umulması, transfer sisteminin bozulması, üretilen sporcuların üretildiği yerde değerlendirilememesi veya değerlerine değer vermeyen bir yapı oluşturulması sadece Trabzonspor’da değil herhangi bir kulüpte de başarıyı getirmez" cevabını verdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Trabzon haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Trabzon Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Trabzon İlçeleri
        Tüm Trabzon Haberleri
         Trabzon

        Trabzon

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa