Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının Genç Çiftçi projesi kapsamında, 5’i kadın 7 çiftçiye toplam 42 baş ücretsiz düve dağıtıldı. Romanya’dan ithal edildiği kaydedilen düveler Burhaniye Hayvan Pazarı’nda sahiplerine teslim edildi.

        Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Burhaniyeli 7 genç çiftçiyi sevindirdi. 7 çiftçiden 5’i kadınlardan oluşurken, ilçe de kadın çiftçilerin sayılarının artmakta olduğu kaydedildi. Çiftçilere 6’şar baş düve dağıtılırken, projeden yararlanan çiftçiler büyük mutluluk yaşadı. Düve dağıtımı, Burhaniye Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Mustafa Orhan’ın denetiminde yapıldı. Dağıtım sırasında kura çekilirken, ziraat mühendisi ve veteriner hekimleri de genç çiftçilere hayvan bakımı konusunda bilgiler verdi. Kırsal mahallelerden gelen şanslı çiftçiler büyük mutluluk yaşadı. Her zaman çiftçilerin yanında olduklarını anlatan Burhaniye Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Mustafa Orhan,”” Genç çiftçi projesi kapsamında 7 çiftçimize 42 baş hayvanın dağıtımını yapıyoruz. Bakanlığımızın uyguladığı projelerle, ülkemizde ve ilçemizde hayvancılığın gelişmesinde katkıda bulunuyoruz. Burhaniye Tarım İlçe Müdürlüğü olarak bu gün çiftçilerimizi sevindirdik. Hayvanlarımız geldi. Sağ salım teslimatlarını yaptık. İnşallah, Burhaniye’miz çiftçilerine olumlu katkıları olacak. Her zaman ilçemiz çiftçileri ile beraberiz. Onların gelirlerini artırmak için bakanlığımız projelerini uyguluyoruz” dedi Yetkililere teşekkür eden Meliha Gökçe,” Genç Çiftçi projesinden yararlandık. 6 baş hayvan alıyoruz. İnşallah çoluk çocuğumun rızkını sağlayacağız. Emeği geçenlerden Allah razı olsun” dedi.

        Melike Karabıyık da,”Genç çiftçi projesinden hayvanlarımız çıktı bu gün. Allah, çocuklarımızla iyi günlerde yemek nasip etsin. Allah’ım, herkesten razı olsun. Bunların sayılarını artırmak için çalışacağız” dedi. Hasan Kahya ise,”Genç çitçi projesinden devletin verdiği 30 bin liralık hibe destek programında bu gün hayvanlarımız geldi. Bize bu hayvanları verenlerden Allah razı olsun. 6 baş düve verdiler. Hayvanlarımızı daha fazla geliştirmek ve sayısını çoğaltmak için bütün emeğimizi verip uğraşarak ülkemize ve devletimize yararlı olmaya çalışacağız”.dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Balıkesir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Balıkesir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Balıkesir İlçeleri
        Tüm Balıkesir Haberleri
         Balıkesir

        Balıkesir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa