Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kadirli Eğitim ve Kültür Vakfı (KAVAK) Adana Şube Başkanı Emine Varmış, kız öğrencilerin güvenle üniversite eğitimlerini devam ettirmesi için vakıf olarak Kadirli’ye kız öğrenci yurdu kazandıracaklarını söyledi. Projeyle ilgili çalışmaların tamamlandığını belirten Varmış, Cumhuriyet öğretmeni Fatma Kutlu Köksal Ayvacı’nın ismini taşıyacak yurdun temelini en kısa sürede atacaklarını müjdeledi.

        KAVAK Adana Şubesi, Kadirli’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 98. yıl dönümü nedeniyle düzenlenen gecede Adana’da yaşayan Kadirlilileri buluşturdu.

        Gecenin açış konuşmasını yapan Başkan Emine Varmış, geceyi düzenlemekteki amaçlarının birlik ve beraberliği pekiştirmek, yardımlaşma ve dayanışmayı sağlamak olduğunu söyledi.

        KAVAK’ın Kadirli’nin kültürünü korumak ve gelecek nesillere aktarmak gibi önemli bir misyon üstlendiğini belirten Emine Varmış, vakıf yönetimi olarak hedeflerinin oluşturacakları sağlam gelir kaynakları ve fonlarla Kadirli’ye eğitim, kültürsanat ve sağlık alanlarında hizmet etmek olduğunu ifade etti.

        KAVAK Adana Şubesi'nin projelerinden de bahseden Emine Varmış, vakıf olarak Kadirli’ye kız öğrenci yurdu, okul, huzurevi ve mevcut okullara kütüphane kazandıracaklarının müjdesini verdi. Kadirlili Cumhuriyet öğretmenlerinden Fatma Kutlu Köksal Ayvacı’nın ismini taşıyacak olan kız öğrenci yurduyla ilgili çalışmaların tamamlandığını belirten Başkan Varmış, yurdun temelini yakın zamanda atacaklarını, huzurevi ve okul ile ilgili görüşmelerin ise devam ettiğini dile getirdi.

        Başkan Sözlü’den destek sözü

        Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü de KAVAK’ın çalışmalarını takdirle karşıladığını söyledi. Kendisini her zaman Kadirlilere karşı sorumlu hissettiğini belirten Başkan Sözlü, KAVAK’ın kız yurdu projesine destek sözü verdi.

        Kadirlililerin Cumhuriyetin temel ilkelerine sıkı sıkıya bağlı olduğuna dikkati çeken Başkan Sözlü, "Hemşehri derneklerinin ötesinde, vakıflaşmış bir yapının disiplinli bir şekilde devam ettiğinin örneğini sergileyen KAVAK’ın Fatma Kutlu Köksal Ayvacı Kız Yurdu projesi, son derece kutlu bir proje. Türkiye’de insanların başına ne geldiyse Cumhuriyetin niteliklerine bağlı olmayan, inancımızı istismar ederek gelişigüzel açılan yurtlardan geldi. En acı örneklerinden birini 15 Temmuz kalkışmasında yaşadık. Çocuklarımızı nasıl devşirdiklerini acı bir şekilde tecrübe ettik. Eğer çocuklarımızın devşirilmesini istemiyorsak, memleket çocuklarının dini inançları istismar edilerek kandırılmasını istemiyorsak KAVAK’ın bu projesi ve buna benzer projelere destek olmak namus ve şeref borcudur. KAVAK gibi kıymetli, güvenilir bir kurumun önderliğinde, kıymetli bir Cumhuriyet öğretmeninin adının da yaşatılacağı bu yurt 2018’de bitmezse bu topluluğa çok ayıp olur” ifadelerini kullandı.

        Konuşmaların ardından, ‘Hayalimdeki Kadirli’ kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri AK Parti Adana Milletvekili Talip Küçükcan tarafından, şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri ise AK Parti Osmaniye Milletvekili Mücahit Durmuşoğlu tarafından verildi.

        Gecede, KAVAK Genel Merkezi'nde, Kadirli ve Adana Şubesi’nde görev yapmış başkanlar ile vakfa emeği geçenlere de plaket verildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adana haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adana Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Adana İlçeleri
        Tüm Adana Haberleri
         Adana

        Adana

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa