Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İçişleri Bakanlığı tarafından Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile Diyarbakır'ın Hani İlçe Belediye Başkanlığına görevlendirilen Kaymakam Şaban Arda Yazıcı, son 50 yıldır yapılmayan hizmetleri yaparak vatandaşların takdirini topladı.

        Öğretmenlere, muhtarlara, halka, herkese telefon numarasını verip, 'telefonum 24 saat açık, yeter ki çocuklarımıza, gençlerimize, ilçemize el ele vererek hep birlikte hizmet edelim, ilçemizi güzel geleceklere birlikte hazırlayalım' diyerek adeta vatandaş ile devlet arasında önemli bir köprü vazifesi yürüten Kaymakam Şaban Arda Yazıcı, yaptığı hizmetlerle de vatandaşların gönlüne taht kurdu. Kaymakamlık ve belediye başkanlığının kapısını halka açık tutan Şaban Arda Yazıcı, konutunun da kapısını 24 saat vatandaşa açık hale getirdi. Başkan Yazıcı, herkes ve herkesim ile barışık, sorunları dinleyen ve o sorunları çözen, takip eden bir yönetici olarak vatandaşlardan büyük taktir topluyor. Göreve geldiği ilk günlerde ilçenin tüm sorunlarını tespit eden Kaymakam Yazıcı, acileyet durumuna göre bütün sorunlara neşter vurdu. Yolu olmayan bölgelere yol, altyapısı olmayan bölgelere altyapı hizmeti götüren Kaymakam Yazıcı, belediye hizmetlerinin yanı sıra ilçe gençliğine verdiği önemden dolayı gençlere yönelik spor alanları, parklar, gençlik merkezleri hizmete sunarak ilçede 50 yıldır verilmeyen hizmetleri halkın emrine sundu. Her yaş grubuna yaptığı hizmetlerle dokunan Kaymakam Yazıcı, eğitim alanında da reformlar yaparak ilçede bu güne kadar yapılmayan hizmetlere ismini yazdırdı. Halkın her türlü isteğine büyük bir titizlikle yanıt veren Kaymakam Yazıcı, "Halkın kaymakamlıktan ve belediyeden geniş bir yelpazeden istekleri var. Vatandaşlarımız adeta hizmete aç. Bizim devletimiz köklü ve güçlü bir devlet. Biz kamu görevlileri bir şekilde devletimizin tüm imkanlarını kullanarak vatandaşımıza yardımcı olmaya çalışıyoruz. Çünkü burası gerek hukuken gerekse fiilen vatandaşların muhatabı olan bir yer. Taleplere makul süreler içerisinde çözüm üretmek mecburiyetindeyiz. Çözüm üretmeyen, işleri sürüncemede bırakan, savsaklayan ve vatandaşın talebine itibar etmeyen her kamu görevlisi devletimizin koyduğu hukuki sınırlar çerçevesinde bunun karşılığını en ağır şekilde alır" dedi.

        Kaymakamın yardımseverliği halkın dilinden düşmüyor

        Kaymakam Şaban Arda Yazıcı'nın, hiç umulmadık bir evin kapısında, bahçesinde veya tarlasında, çocukla, yaşlıyla, gençle veya kucağında bir bebekle hemen her kesimle beraber olması vatandaşlara büyük bir mutluluk yaşatıyor. Yardımseverliği ilçede 7'den 70'e herkesin dilinde olan Kaymakam Yazıcı, "Köklü bir devlet geleneğimiz kadim bir milletimiz var. Olabildiği ölçüde ya doğrudan ya da dolaylı yoldan vatandaşımıza kamu görevlileri olarak mutlaka ama mutlaka yardımcı olmak hem idari hem insanı görevimiz ve mecburiyetimiz var çünkü Hani halkına hizmet etmek için buradayım. Hani ilçesi son bir buçuk yılda devletimizin sunmuş olduğu imkanlarla hak ettiği yerdedir. Hani ilçesi daha iyisine de layıktır. Bu güzel ilçede yaşayan insanlarımızın kronik sorunlarını çözerek hayatlarını kolaylaştırmamız lazım. Mülki amirin mesaisi olmaz. Bize devlet büyüklerimizin öğrettiği budur, talimatları budur, görevimiz de budur. Haftanın 7 günü görev başındayız" diye konuştu.

        Vatandaşlar yapılan hizmetlerden memnun

        Son 50 yılda yapılamayan hizmetlerin kayyum belediyesi tarafından yapıldığını belirten vatandaşlar, bu hizmetlerden memnun olduklarını söyledi. Vatandaşlar, "Cadde ve sokaklarımız yazın toz, kışın da çamur içinde kalıyordu. İçme suyumuz yoktu. Akmayan sularımız aktı. Allah razı olsun belediye başkanımızdan cadde ve sokaklarımızı mahallelerimizi parke taşlarıyla ve asfaltla güzel bir düzene soktu. Toz, duman ve çamurdan bizi kurtardı. Bizler Hanililer olarak vatandaşlar olarak yapılan çalışmalardan çok memnunuz ve kendisine yapılan hizmetlerden dolayı dua ediyoruz” ifadelerini kullandı.

        Şimdiye kadar hiçbir belediye başkanı tarafından bu kadar kapsamlı olarak Hani ilçesine hizmet yapılmadığını söyleyen ilçe sakinleri, “50 yıldır Hani ilçesine bu kadar belediye başkanı gelip gitti kimse elle tutulur hizmet yapamadı. Belediye başkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Çok güzel çalışmalar yaptı. Allah kendisinden razı olsun” diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Diyarbakır haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Diyarbakır Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Diyarbakır İlçeleri
        Tüm Diyarbakır Haberleri
         Diyarbakır

        Diyarbakır

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa