Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) Van Şubesi öncülüğünde hayırseverler tarafından toplanan bir tır gıda, ilaç ve giyim malzemesi Suriye’nin Doğu Guta şehrine gönderildi.

        İHH Van Şubesi öncülüğünde hayırseverler tarafından toplanan yardım malzemeleri Organize Sanayi Bölgesinden Doğu Guta kentine uğurlandı. Yapılan yardım faaliyetiyle ilgili bilgi veren İHH Van Yetkilisi İbrahim Cinkılıç, Suriye’de savaşın başından itibaren sivilleri hedef alan rejim Doğu Guta saldırılarını yoğunlaştırdığını belirtti. Uzun süredir kuşatma altında açlıkla iç içe yaşayan halkın İdlip’e tahliye edilmeye başlandığını anımsatan Cinkılıç, “Birçoğu yalnızca günlük kıyafetleriyle kaçabilen Doğu Guta halkını, geldikleri yerde de farklı sorunlar bekliyor. Yiyecek ve giyecekleri olmayan binlerce kişi, sığınabilecek bir yere de sahip değil. Son dönemde Doğu Guta da yaşanan insanlık dışı katliamlar tüm insanlığın vicdanını derinden yaraladı” dedi.

        “Van halkının yüreğini sızlattı”

        Doğu Guta’da yaşananların Van halkının yüreğini sızlattığını dile getiren Cinkılıç, “Guta da yaşayan mazlum halkın çocuk, kadın, yaşlı demeden katledilmeleri Van halkının da yüreğini sızlattı. Guta da ki mazlum halkın kuşatma bölgesinden çıkarılması ve güvenli bölgelere ulaştırılmaları beraberinde insani yardım çalışmalarına hız verilmesini sağladı. Van İHH gönüllülerinin çalışmalarıyla gıda, un, ilaç ve giyim malzemelerinden oluşan bir TIR insani yardım Guta’dan tehcir edilen kardeşlerimize gönderildi” dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Van haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Van Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Van İlçeleri
        Tüm Van Haberleri
         Van

        Van

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa