Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Sivas İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından 'Bitkisel Üretimi Geliştirme Projesi ve Yem Bitkileri Üretimini Artırma Projesi' kapsamında Gürün'de nohut ve yem bitkisi tohumu dağıtıldı.

        İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Seyit Yıldız törende yaptığı konuşmada,"Bitkisel Üretimi Geliştirme Projesi ve Yem Bitkileri Üretimini Artırma Projesi kapsamında çiftçilerimizle yaptığımız 3 yıllık sözleşmeye göre, kullandıracağımız sertifikalı tohumlarla alım garantili üretim yapacaklar. Bu çerçevede birinci yıl nohut yüzde 50 tohum bedeli, ikinci yıl hububat tohumunun yüzde 100, üçün yıl dane baklagiller ve baklagil yem bitkileri tohumlarının yüzde 50'si bakanlığımızca hibe edilecek. Gürün ilçemizde 2 bin 834 dekar alanda 33 üreticimize; 2 bin 160 kilo yonca tohumu, 120 paket mısır tohumu, bin fiğ tohumu, 36 bin 850 kilo nohut tohumu dağıtımı gerçekleştireceğiz." dedi.

        Gürün Kaymakamı Hicabi Aytemür is,"Gürün'de 4500 dekar alanda uygulanacak tohumlardan toplam 113 çiftçimiz faydalanacak. Maliyetleri aşağıya düşürmek ve kendi kendimize yetmek için bu gibi projeler oldukça önemli. Besicilik maliyetlerini aşağıya indirmek et fiyatlarını da etkileyecektir." diye konuştu.

        Konuşmaların ardından çiftçilere tohumlar dağıtıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Sivas haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Sivas Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Sivas İlçeleri
        Tüm Sivas Haberleri
         Sivas

        Sivas

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa