Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi dördüncü sınıf öğrencilerinin bitirme ödevi kapsamında hazırladığı sergide lösemili çocukların çektiği fotoğraflar yer aldı.

        Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi İletişim Tasarımı ve Yönetimi Bölümü son sınıf öğrencileri Kübra Akar, Mehmet Orhan, Pelin Şentürk ve Birce Esen’in ders kapsamında hazırladıkları “Lösev Kampüste” adlı projenin sergi çalışması sanatseverlerle buluştu. Öğrenciler, lösemi ile mücadele eden çocuklarla vakit geçirip teknik konularda yardımcı olarak, birlikte 100’e yakın fotoğraf çekti. İletişim Bilimleri Fakültesi Sergi Salonunda sergilenmeye başlanan 20 fotoğraf, büyük beğeni topladı. Serginin açılış konuşmasını yapan İletişim Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erhan Eroğlu, lösemi hastalığına karşı verilen mücadeleyi kısa bir hikayeyle “Sparta toplumunda erkeklere ilk savaş eğitimlerini anneleri verir. Spartalı anneler bu eğitim sırasında çocuklarına rakiplerinin kullanacağı kılıçtan daha kısa bir tahta kılıç verirler. Çocuk annesine kılıcının kısa olmasından dolayı şikâyette bulunsa bile, çocuğun annesi hiçbir zaman verdiği kılıcı değiştirmez ve ‘Neden bir adım atmayı denemiyorsun’ diye sorar. İşte savaş eğitimindeki ilk ders budur. Lösemi hastalığıyla savaşan insanların bir taraftan normal hayatlarına devam etmeleri gerekirken diğer taraftan da savaşmak için nasıl adımlar attığını bilmeleri gerekir” şeklinde tanımladı.

        "Amaç çocukların yeteneklerini keşfetmesini sağlamak"

        İletişim Tasarımı ve Yönetimi Bölümü öğrencilerinin Lösev ile ortaklaşa hareket ettiği projede iki temel hedeflerinin olduğunu belirten Prof. Dr. Eroğlu, “İlk hedef lösemi adına hem fakülte öğrencilerimiz üzerinde hem de kampüste farkındalık oluşturmak. İkinci hedef ise bu hastalıkla mücadele eden çocuklarımızın yeteneklerini keşfetmesini sağlamak’ dedi.

        Projenin danışmanlığını üstlenen Prof. Dr. Deniz Taşçı ise, “Başlangıç noktamız olan sanatın, iyileştirici ve iyi insan yapıcı gücünün olduğunu biliyoruz. Bu projenin amacı lösemi konusunda farkındalık yaratmanın yanı sıra kampüste ve fakültemizde lösemi ile savaş veren çocukların herhangi bir sanat dalıyla ilgilenmesinin sonucunda oluşacak güzel şeyleri ortaya çıkarmaktı. Bu projeyle ilgili etkinliklerimiz devam edecek” ifadelerini kullandı.

        “Lösev Kampüste” sergisi, 6 Nisan Cuma gününe kadar İletişim Bilimleri Fakültesi Sergi Salonu’nda ziyarete açık olacak.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Eskişehir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Eskişehir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Eskişehir İlçeleri
        Tüm Eskişehir Haberleri
         Eskişehir

        Eskişehir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa