Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Harran Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (HARÜSEM) ile GAP İdaresi işbirliği ile GAP Tarımsal Eğitim ve Yayım Projesi kapsamında eğiticilerin eğitimi programı gerçekleştirildi.

        Eğitim programı öncesi konuşan Gap Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil, “Gap idaresi olarak bölgedeki her alanda çalışmalar yapmaktayız. Tarımsal eğitim projesi altında birçok danışmana ihtiyaç duyuldu. TEYAP sayesinde Suriye’de yaşanan krizleri ele alıp yeni danışmanlara ulaşıp eğitim vermeye çalıştık. Bugün eğiticilerin eğitilmesi için bir aradayız. HARÜSEM ve GAP idaresi işbirliği ile gerçekleştirilecek olan bu programın Şanlıurfa tarımı için başarılı geçmesini temenni eder, bu eğitimlerde emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi. Programın açılışında konuşan Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın hedeflerinin üniversite, sanayi, tarım ve çiftçi işbirliği gerçekleştirmek olduğunu belirterek,“ Çiftçilerin ve siz eğitimcilerin elinde bilgiler var ama bu bilgileri uygulamaya geçiren kimse yok. Eğitimcilerin bilgilerinden çiftçilerimiz yararlanamıyor. Çünkü çiftçilerimiz halen geleneksel yöntemlerle çiftçilik yapmaktadır. Biz eğiticilerin eğitilmesine önce kendimizden başladık, çağımız şartlarına göre eğitimcilerimizi eğiterek, eğiticilerimizin de buradan almış oldukları bilgileri çiftçilerimize aktarmaları sağlayacağız. HARÜSEM olarak, birçok alanda olduğu gibi tarım sektöründe de mesleki eğitim vereceğiz. Şanlıurfa’da tarım alanında problemlerimiz var. İnanıyorum ki biz bu eğiticilerin eğitilmesi semineriyle çiftçilerimize daha güncel bilgiler aktaracağız. Eğitime katılan tüm eğiticilere başarılar diliyorum” diye konuştu.

        Programa Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın, Gap Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil, Gap Bölge Kalkınma İdaresi Müdürü Hasan Kılıç, GAPTEAM Müdürü İbrahim Halil Çetiner, HARÜSEM Müdürü Doç. Dr. Celal Ağan, Üniversite Genel Sekreteri Abdülhalim Dündar, kamu kuruluş yetkilileri ve tarım danışmanları katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Şanlıurfa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Şanlıurfa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Şanlıurfa İlçeleri
        Tüm Şanlıurfa Haberleri
         Şanlıurfa

        Şanlıurfa

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa