Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi 11 Nisan Urfa'nın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 98. yıl dönümü etkinlikleri için hazırlıklarını tamamladı.

        Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, 11 Nisan Urfa'nın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 98. yıl dönümü etkinlikleri öncesi basın açıklaması düzenleyerek kamuoyunu bilgilendirdi. Konuşmasına ilk olarak şehitlere Allah'tan rahmet gazilere ise sağlıklı uzun ömürler dileyerek başlayan Çiftçi, etkinliklerin kurtuluş maneviyatına uygun bir şekilde ele alınarak değerlendirildiğini söyledi.

        “Ecdadımızın emanetini taşıyoruz”

        Çiftçi, "Şanlıurfa'mızın en önemli günlerinden biri olan 11 Nisan Kurtuluş yıl dönümü münasebetiyle Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığı olarak çok kapsamlı programlar düzenledik. Ecdadımız Şanlıurfa'mızı birlikte kurtardılar bizler de istiyoruz ki tüm Şanlıurfalı hemşehrilerimizle birlikte onlara yakışır bir şekilde bu günümüzü kutlayalım. 11 Nisan 1920'de Şehrimizin bütünlüğünü sağlayarak 12'lerden başlayarak tüm çetelere mücadele gösteren tüm Kuvayi Milliye'ye tüm ecdadımıza bu güzel şehri düşman kurtarıp bizlere emanet ettiği için şükranla minnetle teşekkür ediyor ve onların önünde saygı ile eğiliyoruz. Rabbim bundan önce ve bundan sonra ülkemiz için yapılacak olan tüm mücadeledeki şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz. Mücadele verecek tüm unsurlarımıza da Allah'tan hem kuvvet hem de muzafferiyet ihsan etmesini niyaz ediyorum" dedi.

        Kurtuluş maneviyatına uygun şekilde kutlanacak

        11 Nisan Kurtuluş programlarının 6 Nisan'da düzenlenecek olan sempozyumla başlayacağını belirten Çiftçi, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından 6 Nisan 15 Nisan tarihlerinde arasında düzenlenecek olan programları kamuoyuyla paylaştı.

        Düzenlenecek olan programlara hükümet nezdinden birçok bakanın katılımın olacağını belirten Çiftçi, "Kurtuluş programları biraz daha eğlenceli ve konserli geçerdi. Yalnız ülkemizde son yaşanan gelişmeler ve şehitlerimiz dolayısıyla programlara koymuş olduğumuz konserleri çıkarttık" diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Şanlıurfa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Şanlıurfa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Şanlıurfa İlçeleri
        Tüm Şanlıurfa Haberleri
         Şanlıurfa

        Şanlıurfa

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa