Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Aydın’ın Germencik İlçesine bağlı Ortaklar Magnesia Ören Yeri sınırları içerisindeki tarihi bir mezarda define arayan 2 kişi jandarma tarafından suçüstü yakalandı. Tarihi mezarı talan eden 2 kişi suç aletleri ile birlikte gözaltına alındı.

        Ortaklar Gümüşyeni Mahallesi sınırları içerisinde yer alan Magnesia Antik Kenti’nde define arandığı yolunda ihbar alan Aydın İl Jandarma Komutanlığı Germencik İlçe Jandarma Komutanlığı asayiş timlerince Antik Kentin 1. derece sit alanına baskın düzenledi. Bu sırada eskimezar taşının çevresinin kazıldığını gören ekipleri mezarın başında 1 adet calaskar, 1 adet kürek, 1 adet kazma ve 1 adet manivela görünce bölgede operasyon başlattı. Kazı bölgesine yakın bir yerde kaçak kazı yapan şahıslara pusu atan jandarma ekipleri yaklaşık 1 saat sonra B. U. ve M. P. isimli şüphelileri yakaldı.

        Şüpheli B. U. ya ait 09 L plakalı otomobil içerisinde yapılan aramada 2 adet kaya patlatıcısı kablolu ve halat ele geçirildi. Cumhuriyet Savcısı’nın talimatı ile gözaltına alınan şahısların sorgusunun devam ettiği belirtildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Aydın haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Aydın Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Aydın İlçeleri
        Tüm Aydın Haberleri
         Aydın

        Aydın

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa