Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Mersin Barosu tarafından ‘NLP/Zihin Dili Programlamanın Sihirli Dünyası’ konulu seminer düzenlendi.

        Mersin Barosu Gökdelen Hizmet Biriminde düzenlenen seminere Baro Başkanı Ali Er ile Başkan Yardımcısı Gazi Özdemir, yönetim kurlu üyeleri, avukatlar katıldı. Seminerin açılışında konuşan Er, kişisel gelişimin insan hayatında önemli bir yeri olduğunu belirterek, sadece mesleki eğitimlere değil, insan hayatına yön veren kişisel gelişim eğimlerine de önem verdiklerini söyledi.

        Seminerde sunum yapan NLP Uzmanı Şükrü Terzi, NLP’nin tanımını ve NLP’de modelleme tekniklerini örneklerle anlattı. NLP’nin bir yazlım olduğunu belirten Terzi, “NLP, bir zihin programcısıdır. Sinir sistemini dille yeniden programlamadır. Doğduğumuz andan itibaren, tüm deneyimlerimiz bizleri programlıyor. Biz insan olmaya çalışan robotlarız. Eğer bir makine olduğumuza inanırsak, bu makinenin harika bir yazılımı var. Bu yazılım, bizlere doğduğumuz andan itibaren, her davranışı yaptıran bir programdır. İnsanların programlanmasında inanç sistemleri, gelenek, görenek, kültürel çeşitlilik ve toplum yapısı çok önemlidir. Ancak bu yazılım değiştirilebilir. Robot olup, yazılımınızın olduğunu bilirseniz, başkalarının sizi programlamasına izin vermezsiniz. Sinir sisteminizi kullanarak, dille kendinizi yeniden programlayabilirsiniz” dedi.

        NLP’nin temel prensibinin modelleme olduğunu belirten Terzi, “Biri yapabiliyorsa, herkes yapabilir. Dış şartların sizi kontrol etmesine izin vermeyin. Beyin gördüğü her şeyi gerçek zanneder. Kendinize düğme ekleyerek ve o düğmeye basarak istediğiniz ruh halinize dönebilirsiniz. Avukatlar duruşmaya girerken ya da duruşmadan çıkarken, bir düğmeye basarak ruh halinizi değiştirebilirsiniz. Sen değiş, dünyan değişsin” diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mersin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mersin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Mersin İlçeleri
        Tüm Mersin Haberleri
         Mersin

        Mersin

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa