Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kartepe Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren KARMEK kurslarında, yabancı uyruklu vatandaşlara yönelik açılan Türkçe kursunda 145 Suriye uyruklu vatandaş eğitim alıyor.

        Kartepe Belediyesi Mesleki ve Sanat Kursları (KARMEK) eğitim çalışmalaranı devam ediyor. KARMEK, eğitim alanında sürdürdüğü faaliyetlerine bir yenisini daha ekledi. Kartepe’de bulunan Suriye uyruklu vatandaşlar için KARMEK bünyesinde açılan Türkçe kursunda 145 Suriyeli'ye Türkçe dersi veriliyor.

        KARMEK ve İlçe Halk Eğitim Müdürlüğü bünyesinde Türkçe Seviye A1 kursu derslerinin verildiği Dürdane Özdilek İlkokulu ve Leyla Sarıgöl İlkokulunda 9 gruptan oluşan 145 Suriyeli vatandaş Türkçe öğreniyor. Leyla Sarıgöl İlkokulundaki eğitimler için Acısu ve Derbent mahallerinden gelen Suriyeli vatandaşların ulaşımı da Kartepe Belediyesi tarafından sağlanıyor.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kocaeli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kocaeli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kocaeli İlçeleri
        Tüm Kocaeli Haberleri
         Kocaeli

        Kocaeli

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa