Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Balıkesir’de 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü, Otizmli Bireyleri Destekleme Derneği (OBİDEV) tarafından düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Otizmin bir hastalık ve eksiklik olmadığına dikkat çeken OBİDEV Başkanı Tabanlı “Otizm bir farklılıktır”dedi.

        Balıkesir’de 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü OBİDEV tarafından düzenlenen çeşitli etkinlikler kutlanıyor. OBİDEV burs alan otizimli çocuklara destek sağlamak amacıyla Karesi Bedesten’de kermes düzenledi. OBİDEV Başkanı Fatma Tabanlı yaptığı açıklamada “Bugün 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık günü, tüm dünyada otizm farkındalığı yaşatmak amacıyla bir çok etkinlikler düzenleniyor. Bu kapsamda bizde bu gün bir yürüyüş düzenledik Karesi Kent Konseyi’nin destekleriyle. Atatürk Anıtına çelenk sunumunun ardından Karesi Bedestene kadar yürüyeceğiz. Burada da bir kermes açtık, gönüllülerimiz tarafından çalışılan ürünler. OBİ dükkanımızın burada tanıtımını yapıyoruz aynı zamanda. Diyoruz ki ‘Gönüllülerimizden Gönlünüze’ ürünlerimizi satın alarak çocuklarımızın bursları için destek vermiş olacaklar. Vakfımızdan eğitim alan çocuklarımız var onları eğitim konusunda destekliyoruz yaptığımız faaliyetlerle”dedi.

        Otizm farklılıktır

        Otizm bir hastalık ve eksiklik olmadığına dikkat çeken Başkan Tabanlı “Otizm bir farklılıktır. Biz otizmle birey ailelerinin oluşturduğu STK’ların bir araya geldiği federasyonu ve Türk otizm meclisi olarak en çok arzu ettiğimiz Türk Otizm eylem planının hayata geçmesidir. Otizm eylem planı 2016 yılında açıklandı ama 2019’da süreç bitecek. Biz 6 maddeden oluşan planın hayata geçmesini istiyoruz”şeklinde konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Balıkesir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Balıkesir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Balıkesir İlçeleri
        Tüm Balıkesir Haberleri
         Balıkesir

        Balıkesir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa