Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, daha temiz bir çevre oluşturmak amacıyla ilkokul öğrencilerine, 'Çevre, Geri Dönüşüm ve Atık Piller' konularında eğitimler veriyor. Çocuklara çeşitli hediyelerin de dağıtıldığı eğitimlerde Büyükşehir Belediyesi tarafından okullara geri dönüşüm ve atık pil kutuları yerleştiriliyor.

        Evsel atıkların geri dönüşümü konusunda bilinçli bir nesil yetiştirilmesi amacıyla Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığına bağlı çevre eğitim birimi, oluşturduğu ekiplerle Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde bulunan Arif Eminoğlu ile Hürriyet İlköğretim okullarında 1'inci, 2'inci, 3'üncü ve 4'üncü sınıfta okuyan yaklaşık 400 öğrenciye 'Evsel atıkları kaynağında ayrıştırma, geri dönüşümün önemi ve çevre bilincinin arttırılması' konulu eğitim verdi. Alanında uzaman eğitmenlerden oluşan ekipler tarafından verilen yaklaşık 40 dakikalık eğitimler sırasında öğrencilere atık pillerle ilgili kısa bir film de izletildi.

        Öğrencilerin çevre ve geri dönüşüm konusunda merak ettikleri soruları yanıtlayan uzman ekipler, öğrencilerde çevre bilincinin oluşması için geri dönüşümün önemi, evsel atıkların farklı şekillerde toplanması gerekliliği, çevreyi bilinçli bir şekilde koruma ve temiz tutma konularında bilgiler verdi. Öğrencilere, içeriğinde birçok metal iyonu barındırdığı, doğada kolay çözülmediği için çevreye ve insanlara ciddi anlamda zararları olan atık piller konusunda da bilgilendiren ekipler, eğitimler kapsamında öğrencilere blok not, çevre eğitimi ile ilgili hikaye kitabı, kurşun kalem ve çiçek tohumları hediye etti. Verilen eğitimler; öğrenci, veli, öğretmen ve okul idarecileri tarafından da memnuniyetle karşılandı. Eğitimlerin sonunda okullara geri dönüşüm ve atık pil kutuları yerleştirildi.

        Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı çevre eğitim birimi, evsel atıkların kaynağında ayrıştırılıp geri dönüşüme kazandırılması konusunda eğitimleri yaygınlaştırıp diğer okullarda da gerçekleştirmeyi hedefliyor.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Diyarbakır haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Diyarbakır Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Diyarbakır İlçeleri
        Tüm Diyarbakır Haberleri
         Diyarbakır

        Diyarbakır

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa