Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Akdeniz Belediye Başkanı Muhittin Pamuk, 'Biber Çeşitleri Tanıtım Günleri Fuarı' düzenleyeceklerini belirterek, Ziraat Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) 2017 yılı verilerine göre Mersin’in, yüzde 11’lik payla biber yetiştiriciliğinde ülke genelinde Antalya’dan sonra ikinci sırada yer aldığını söyledi.

        Akdeniz Belediyesi tarafından düzenlenecek olan 'BİBEREXPO/ Biber Çeşitleri Tanıtım Günleri Fuarı'nın tanıtım toplantısı yapıldı. Belediye Konferans Salonunda düzenlenen toplantıda fuar hakkında bilgi veren Başkan Pamuk, 'BİBEREXPO/Biber Çeşitleri Tanıtım Günleri Fuarı'nın 57 Nisan tarihleri arasında Adanalıoğlu Spor Tesisleri’nde yapılacağını belirtti. Mersin’de yaklaşık 5 bin çiftçinin geçimini biber yetiştiriciliğinden sağladığını kaydeden Pamuk, Mersin’in, Türkiye örtü altı biber deposu olduğunu aktardı. Pamuk, TÜİK 2017 yılı verilerine göre Mersin’in 50 bin dekarı aşan bir alanda ve yüzde 11’lik payla, biber yetiştiriciliğinde ülke genelinde Antalya’dan sonra ikinci sırada yer aldığını belirtti. Akdeniz ilçesinin biber üretiminde Mersin’de yüzde 57’lik oranla birinci sırada bulunduğunu vurgulayan Pamuk, “Mersin il genelinde 50 bin 320 dekar alanda biber üretimi yapılıyor. Akdeniz sınırları içinde ise 25 bin dekarlık alanda biber üretimi yapılmaktadır. TÜİK verileri gösteriyor ki, geçen yıl Türkiye’de 2 milyon 608 bin 172 ton biber üretilmiş olup, bu üretimin 294 bin 925 tonu Mersin’den sağlanmıştır. Akdeniz ilçemizde gerçekleşen üretim ise aynı yıl 167 bin 500 ton olmuştur” dedi.

        Tarımsal üretimin, ülke ekonomisini ayakta tutup geleceğe emin adımlarla ilerlemesini sağlayan en önemli sektör olduğunu belirten Pamuk, "Üretemeyen toplumlar, tüketime ve dışa bağımlı hale gelmeye mahkumdur. Bu açıdan toprağımızın kıymetini bilmeli, halk ve üreticiler olarak toprağımıza ve ürünlerimize sahip çıkmalıyız. Nüfusu 8 milyara yaklaşan ve kentleşen dünyada tarım, artık bir ‘ulusal güvenlik sorunu’ haline gelmiştir. Bu açıdan, sürdürülebilir tarım, kalkınma ve ekosistemin vazgeçilmez kaynağı olan toprağımızı korumak, toprakla ilgili farkındalığı arttırmak ve gelecek nesillere sağlıklı, verimli topraklar bırakmak en asli görevlerimiz arasında olmalıdır" ifadelerini kullandı.

        Biber tanıtım günlerinin, bölgede üretim yapan çiftçiye önemli katkı sağlayacağını kaydeden Pamuk, “Bu tür organizasyonlar üreticimizin ürünlerinin daha da değerlenmesi, yaşadığı sıkıntıların ortadan kalkarak, emeklerinin gerçek karşılığını elde etmeleri açısından önem taşıyor. Bu tür organizasyonları uluslararası arenalara da taşıma hedefimiz var. Mersinlileri fuara davet ediyorum. ‘BİBEREXPO, Biber Çeşitleri Tanıtım Günleri’nin’ siz kıymetli üreticilerimiz için hayırlara ve bol kazanca, kentimiz ve ülkemiz adına yeni başarılara vesile olmasını diliyorum" diye konuştu.

        "Fuar, dünyada bir ilk olacak"

        Organizasyonun firma yetkilisi Serdar Kolcuoğlu ise yapılacak olan fuarın dünyada bir ilk olduğunu söyledi. Fuarın, ürünlerin tanıtımı ve pazarlanması açısından çok önemli olduğunu kaydeden Kolcuoğlu, “Bu fuarda, biberin sera yapımından market rafına kadar hikayesi sergilenecek. Fuarımızda bir sürprizimiz de olacak. Türkiye’de ilk defa ‘biberli baklava ve dolmalık biber tatlısı’ yapıldı. Açılış günü herkesle paylaşılacak” şeklinde konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mersin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mersin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Mersin İlçeleri
        Tüm Mersin Haberleri
         Mersin

        Mersin

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa